NYT: Ανακριβή στοιχεία για τους νεκρούς αμάχους από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ

NYT: Ανακριβή στοιχεία για τους νεκρούς αμάχους από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς τoυ υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, είναι 31 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει επισήμως η συμμαχία, αναφέρει ρεπορτάζ των «New York Times».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς συνασπισμού, 89 από τα περισσότερα από 14.000 αεροπορικά πλήγματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα κάθε 157, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο κάποιου αριθμού αμάχων στο Ιράκ. Όπως όμως διαπιστώνει η δημοσιογραφική έρευνα με την ονομασία «Οι Μη Καταμετρημένοι», η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, η αναλογία ήταν ένα στα πέντε πλήγματα από συμμαχικό αεροσκάφος, αριθμός εντυπωσιακά μεγαλύτερος. 

Η εφημερίδα προσθέτει ότι τα συμπεράσματα εξήχθησαν μετά από επιτόπια έρευνα σε περισσότερες από 150 τοποθεσίες που βομβαρδίστηκαν, καθώς και στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Κατάρ, σημείο εκκίνησης των επιχειρήσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αποκαλύψεις για τον απολογισμό των νεκρών αμάχων στο Ιράκ υποδεικνύουν ότι η εκστρατεία κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Μέση Ανατολή είναι «ο λιγότερο διαφανής πόλεμος» στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, καθώς η συμμαχία δίνει μικρότερο απολογισμό νεκρών αμάχων από τις επιθέσεις της.

Η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν περίπου 70 χώρες, πραγματοποιεί αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Ενώ τα πλήγματα στο Ιράκ πραγματοποιούνται με συντονισμό της Βαγδάτης, στη Συρία οι επιθέσεις δεν εξουσιοδοτούνται από τη Δαμασκό ή από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή