Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.00

Ξυπνάω λίγο πριν χτυπήσει το ρολόι με σκέψεις για τον ρόλο μου, κυρίως φράσεις της ηρωίδας Τζένι Μαλόουν, εικόνες από το έργο, ένας καταιγισμός, τις περισσότερες φορές ευτυχώς όχι ενοχλητικός. Βρίσκομαι σε πρόβες για το έργο του Νιλ Σάιμον, «Καινούργια σελίδα». Πρωινό σκωτσέζικο ντους για τόνωση και ενέργεια, μια καινούργια μέρα ξεκινάει. Πράσινο τσάι, παρέα συνήθως με κλασική μουσική, τα βραδεμβούργια κοντσέρτα του Μπαχ και όταν χειμωνιάζει Tindersticks και P. J. Harvey. Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στα νέα, ενίοτε στη Le Monde και στον Guardian για να φρεσκάρω τα γαλλικά μου και τα αγγλικά μου –ένας τρόπος να νιώθω κι εγώ πολίτης του κόσμου, ξεφεύγοντας κάπως από την ελληνική πραγματικότητα– χωρίς παρ’ όλ’ αυτά να παίρνω ικανοποιητικά σημάδια αισιοδοξίας.

09.00

Γύρισμα στην περιοχή Δουργούτι, στα προσφυγικά πίσω από το Intercontinental, στο ουζερί ο Θύμιος. Γυρίζουμε ένα από τα τρέιλερ για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τα σποτ σκηνοθετεί ο Μπάμπης Μακρίδης και πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Θύμιος Μπακατάκης. Μαζί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο είμαστε ένα ζευγάρι μηχανόβιων, καθισμένοι στο ουζερί, το κάδρο αποτυπώνει τη δική τους στιγμή έντασης. Μ’ αρέσει όταν συναντιέμαι με ανθρώπους από τον χώρο του σινεμά, όχι πως δεν είναι απαιτητικά τα γυρίσματα, αλλά μια αίσθηση ελευθερίας και χαράς με συνοδεύει σχεδόν πάντα όταν βρίσκομαι μπροστά από την κάμερα. Σε λίγες μέρες μάλιστα, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί η ταινία της Νάνσυς Μπινιαδάκη «Η επιφάνεια των πραγμάτων», όπου συμπρωταγωνιστώ μαζί με τη Θέμιδα Μπαζάκα, τη Μαρία Σκουλά και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

12.00

Πρόβα στο «Μικρό Γκλόρια» στην Ιπποκράτους, για την «Καινούργια σελίδα». Μια μακρόχρονη φιλία και εκτίμηση από τα χρόνια της «Αγγέλας» σε σκηνοθεσία του Τ. Μπαντή στο θέατρο «Εμπρός», έρχεται να επικυρωθεί με μια νέα συνεργασία στο έργο του Νιλ Σάιμον. «Νιώθω σαν να σε ξέρω από παλιά. Σαν να μην είναι καθόλου μια καινούργια σχέση. Σαν να έχουμε ξαναπιάσει το νήμα από κάπου, από κάτι που έχει ξεκινήσει πριν από πολύ, πολύ καιρό», λέει η ηρωίδα του Νιλ Σάιμον. Με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο είχαμε δουλέψει ξανά στο θέατρο «Αμόρε», στο «Οι μέρες πριν έρθεις» του Α. Φλουράκη. Ο Νιλ Σάιμον έγραψε ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις που το χιούμορ, η συγκίνηση, ο ρυθμός, οι υπέροχοι χαρακτήρες και η πλοκή απλά σε συναρπάζουν. Η Τζένι Μαλόουν είναι μια ηθοποιός πρόσφατα διαζευγμένη, η οποία αρνείται κατηγορηματικά να βγει σε ραντεβού που της κανονίζει η φίλη της, Φέη. Αλλά από ένα παιχνίδι της τύχης θα ερωτευθεί τον Τζορτζ Σνάιντερ, έναν συγγραφέα που η γυναίκα του έχει πεθάνει πρόσφατα και έχει αναλάβει να τον βγάλει από τα σκοτάδια του πένθους ο αδερφός του Λέο. Καθώς τα φαντάσματα του παρελθόντος εισβάλλουν στη σχέση τους, η Τζένι «προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις» να κρατήσει ζωντανή αυτή την καινούργια σελίδα που άνοιξε στη ζωή της. Στη σκηνή δημιουργικά μαζί με τον Ταξιάρχη Χάνο, την Ανδρη Θεοδότου και τον Αγγελο Μπούρα ώς τις 17.00.

17.30

Πρώτο μάθημα στη Δραματική Σχολή της Αγίας Βαρβάρας. Κι εδώ μια νέα αρχή. Νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, δίχως την ανασφάλεια του μέλλοντος ακόμα, έτοιμοι να ανακαλύψουν τα μυστικά και τα εργαλεία της υποκριτικής τέχνης. Ο ζήλος που επιδεικνύουν, τα προσωπικά εκείνα στοιχεία που αναδεικνύονται σε κάθε μαθητή, απαραίτητο υλικό για να ανακαλύψουν ίσως και τον εαυτό τους μέσα από το θέατρο, με κάνει να βλέπω με αισιοδοξία τη χρονιά που θα περάσουμε μαζί!

23.00

Επιστροφή στο σπίτι μου και στον σύντροφό μου. «Θέλω κάπου επιτέλους να σταθώ. Κουράστηκα να τρέχω μακριά από ανθρώπους. Και δεν θα μου πεις εσύ τι θέλω, εγώ θα σου πω. Θέλω ένα σπίτι, και έναν σύντροφο και μια καριέρα. Και σκύλο και γάτα και τρία χρυσόψαρα στη γυάλα. Τα θέλω όλα! Και πρέπει να τα ζητάμε όλα Τζορτζ, δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να τα αποκτήσω όλα. Αν όμως δεν τα ζητάς όλα, έχεις ακόμα λιγότερες πιθανότητες να τα αποκτήσεις…». Τα λόγια της Τζένι Μαλόουν έρχονται σαν απόηχος της μέρας να με γειώσουν στην πραγματικότητα. Εχω το σπίτι, τον σύντροφό μου και μια καριέρα… δεν είμαι αφελής!

​​Η Μαρία Καλλιμάνη πρωταγωνιστεί στη δραματική κομεντί «Καινούργια σελίδα» του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με τους Ταξιάρχη Χάνο, Ανδρη Θεοδότου και Αγγελο Μπούρα, στο θέατρο «Μικρό Γκλόρια», Ιπποκράτους 7, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή