Οι γεύσεις της Χίου σε καινοτόμο φαρμακείο της Νέας Πεντέλης

Οι γεύσεις της Χίου σε καινοτόμο φαρμακείο της Νέας Πεντέλης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας πολυλειτουργικός χώρος που ξεφεύγει από την παραδοσιακή μορφή φαρμακείου έκανε την εμφάνισή του πριν από έναν χρόνο στη Νέα Πεντέλη.

Φροντίζει μέσα από καινοτόμες πρακτικές και συνέργειες να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και των τάσεων τόσο στο χώρο του φαρμάκου όσο και των καλλυντικών, και των διατροφικών προϊόντων, ενώ τα ενδιαφέροντα και οι δράσεις του δεν σταματούν εκεί.

Πρόκειται για το Pentelica Pharmacy, που δανείστηκε το όνομά του από το φυτό silene pentelica, το οποίο φύεται αποκλειστικά στο Πεντελικό όρος.

Με αφορμή τα πρώτα του γενέθλια, αποφάσισε να κάνει ένα νέο άνοιγμα στην αγορά, εισάγοντας στον – βραβευμένο, πολυμορφικό και φωτεινό του χώρο – παραδοσιακά γλυκά.

Συνοδοιπόρος στο νέο αυτό ξεκίνημα η CITRUS Αρωμα Μνήμης, μια εταιρεία που στηρίζει εξίσου νέες πρακτικές και καινοτόμες ιδέες. Η CITRUS παρασκευάζει από το 2008 παραδοσιακά γλυκά με βάση τα ξακουστά εσπεριδοειδή του Κάμπου της Χίου, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα. Κύριος στόχος της είναι η διάδοση και η διατήρηση της ιστορίας του Κάμπου της Χίου και του εμπορίου εσπεριδοειδών, αναπτύσσοντας τα τελευταία χρόνια μια πιο εξωστρεφή πολιτική.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα θα υπάρχει συνάντηση γνωριμίας με δέλεαρ  τις γεύσεις και τα αρώματα της Χίου. 

Στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της CΙTRUS και συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών γλυκών, το ρόλο της ζάχαρης στον οργανισμό μας, αλλά και τους λόγους που τα παραδοσιακά γλυκά πρέπει να έχουν μια θέση στη διατροφή μας, δικαιολογώντας έτσι και την παρουσία τους στο χώρο ενός φαρμακείου.

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 28, Νέα Πεντέλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή