Αγνοείται πολεμικό υποβρύχιο της Αργεντινής με 44 άτομα πλήρωμα

Αγνοείται πολεμικό υποβρύχιο της Αργεντινής με 44 άτομα πλήρωμα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ώρες αγωνίας για το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής, το οποίο όπως ανακοίνωσε, έχει χάσει εδώ και 48 ώρες την επικοινωνία με το υποβρύχιο Σαν Χουάν, στο οποίο επιβαίνουν 44 άτομα πλήρωμα.

Το τελευταίο στίγμα του υποβρυχίου δόθηκε ανοιχτά των νότιων ακτών της χώρας, ενώ επέστρεφε από αποστολή ρουτίνας στην Ουσουάια, κοντά στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες.

Την Τετάρτη το πρωί ήταν η τελευταία επικοινωνία του υποβρυχίου με τις Αρχές, ενώ σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

«Δεν είναι ότι το χάσαμε, γιατί για να είναι χαμένο, πρέπει να το ψάξεις και να μην το βρεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι

«Προσευχόμαστε στον Θεό και ζητάμε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας να προσευχηθούν ότι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και θα βρεθούν», είπε ο Κλαούντιο Ροντρίγκεζ, αδελφός μέλους του πληρώματος και πρόσθεσε: «Υπάρχει αισιοδοξία ότι πρόκειται μόνο για απώλεια επικοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή