Επιτέλους πρεμιέρα για τον Punisher

Επιτέλους πρεμιέρα για τον Punisher

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα έκανε σήμερα στις 17 Νοεμβρίου, στο διεθνές συνδρομητικό κανάλι Netflix, ο γνωστός ήρωας της Marvel, Φρανκ Καστλ. Ένας ήρωας, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός τόσο στο κοινό που παρακολουθεί τις περιπέτειες του μέσω των κόμιξ και πλέον της μικρής οθόνης, όσο και στους φανταστικούς κάτοικους της Νέας Υόρκης, όπου και διαδραματίζεται η σειρά, «Punisher (Τιμωρός)».

Αρχικώς, η εν λόγω σειρά, την οποία περίμενε με αγωνία το κοινό, δεν είχε επίσημη κυκλοφορία, με τις φήμες να αναφέρουν ότι η πρεμιέρα θα γινόταν είτε στα τέλη του τωρινού έτους είτε στις αρχές του επόμενου. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι η φημολογία ήταν αρκετά μακριά από την πραγματικότητα, καθώς το σχέδιο του καναλιού ήταν να ξαφνιάσει ευχάριστα τους θεατές του.

Ετσι, στις αρχές Οκτωβρίου ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς για τα μέσα του ίδιου μήνα! Δυστυχώς, όμως, το τρομερό συμβάν της 1ης Οκτωβρίου πρόλαβε τους ανθρώπους του καναλιού. Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Λας Βέγκας, ο 64χρονος Στέφεν Πάντοκ άνοιξε πυρ με το αυτόματο όπλο του και προκάλεσε μακελειό, σκορπώντας τον θάνατο και αφήνοντας πίσω του έναν πραγματικά τρομακτικό απολογισμό θυμάτων: Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα και πάνω από 300 τραυματίστηκαν. Έτσι, οι παραγωγοί της σειράς ανακοίνωσαν πως η πρεμιέρα του Punisher θα μεταφερθεί από τα μέσα Οκτωβρίου που ήταν αρχικώς προγραμματισμένη, για τις 17 Νοεμβρίου.

Ένας διαφορετικός Τιμωρός στη Νέα Υόρκη

Ποιος είναι όμως ο Punisher και γιατί το κοινό περίμενε με τόση αγωνία το τηλεοπτικό ντεμπούτο του; Η αλήθεια είναι, ότι ο Φρανκ Καστλ μάς έχει ήδη συστηθεί μέσω της μικρής οθόνης, και μάλιστα, έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από εκείνη τη μέρα! Υπάρχει μια άλλη σειρά που διαδραματίζεται στη Ν. Υόρκη και έχει ως πρωταγωνιστή έναν ήρωα που θέλει να σώσει την πόλη του, τον Daredevil, τ’ όνομα του οποίου φέρει και η σειρά. Από αυτό το σημείο ακολουθούν κάποια spoilers για την εν λόγω σειρά. Κατά τη δεύτερη σεζόν του Daredevil, έχουμε την εμφάνιση ενός άλλου εκδικητή, ο οποίος δε συμμερίζεται την άρνηση του Daredevil να μην αφαιρεί ζωές και να συλλαμβάνει τους εγκληματίες.

Αντίθετα, ακολουθεί μια πολύ πιο άμεση, αλλά και ηθικά μεμπτή προσέγγιση και σκοτώνει όποιον εγκληματία βρεθεί στο διάβα του. Ο λόγος, φυσικά, για τον Φρανκ Καστλ, έναν πρώην πεζοναύτη, ο οποίος με το όπλο του μπορεί να πετύχει με ακρίβεια οποιοδήποτε στόχο από σχεδόν οποιαδήποτε απόσταση. Πριν λίγο καιρό, ο Φρανκ βίωσε τον θάνατο της γυναίκας και των δύο παιδιών του που υπήρξαν παράπλευρες απώλειες σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά. Από τότε, ο Φρανκ άλλαξε. Αποφάσισε πως τίποτα δεν θα τον σταματούσε από το να πάρει την εκδίκησή του και έγινε δικαστής, ένορκος και εκτελεστής μαζί. Έτσι, λοιπόν, κήρυξε πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα και με τη συνδρομή του Daredevil, ο οποίος κάποιες φορές προσπαθούσε να τον συλλάβει και άλλες να τον βοηθήσει, τα κατάφερε.

Ο χαρακτήρας αυτός εισέπραξε την καθολική αποδοχή και συμπάθεια του κοινού, το οποίο τον θεώρησε ως ένα από τα δυνατότερα, αν όχι το δυνατότερο σημείο της σειράς. Σύντομα, λοιπόν, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να αποκτήσει τη δικιά του σειρά, ώστε το κοινό να τον γνωρίσει καλύτερα. Η απόφαση δεν έφερε παρά ενθουσιασμό στους απανταχού θεατές του Netflix.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η στιγμή αυτή έφτασε. Η σειρά βρίσκει τον Φρανκ Καστλ (Τζον Μπέρνθαλ), να έχει πάρει την εκδίκηση και να προσπαθεί να αρχίσει εκ νέου τη ζωή του. Για να το πετύχει αυτό, είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω το παρελθόν του και να θάψει οριστικά και αμετάκλητα την ταυτότητα του εκδικητή που παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

Βέβαια, με ένα τόσο ένοχο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο και έτσι, όταν το παρελθόν του Φρανκ επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, αυτός αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του και να πάρει καινούργιες αποφάσεις, καθοριστικές για την εξέλιξη της ζωής του, αλλά και τη μοίρα της Νέας Υόρκης. Αν σας αρέσουν οι σειρές δράσης και συνωμοσιών, τότε το Punisher είναι για εσάς.

Η σειρά προβάλλεται από το Netflix, το οποίο εδώ και ένα χρόνο είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, με τα προγράμματά του να διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Επίσης, έχει ως πολιτική να βγάζει όλα τα επεισόδια της κάθε σειράς μαζεμένα, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, υπάρχουν 13 επεισόδια, με μέσο όρο διάρκειας 55 λεπτά το καθένα, τα οποία σας περιμένουν.

Κείμενο: Χρήστος Κανελλόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή