Αυξήθηκαν κατά 52,2% τα κέρδη της Πανγαίας το 9μηνο

Αυξήθηκαν κατά 52,2% τα κέρδη της Πανγαίας το 9μηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα κατά 52,2% ήταν τα καθαρά κέρδη της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του φετινού εννεαμήνου, καθώς ανήλθαν σε 58,6 εκατ. ευρώ, από 38,5 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η σημαντική άνοδος αποδίδεται στην αύξηση της εύλογης αξίας των ακινήτων, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της σταθεροποίησης της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων και της καταγραφής μιας κατ’ αρχάς ανοδικής τάσης για ποιοτικά ακίνητα που διαθέτουν επενδυτικά χαρακτηριστικά. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία, τα καθαρά κέρδη προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 59,1 εκατ. ευρώ, έναντι 58 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εννεάμηνο, μια αύξηση της τάξεως του 1,9%.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ήταν επίσης ενισχυμένος κατά 2,2% σε 87,8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πλέον το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποτελείται από 338 ακίνητα (κυρίως γραφεία και εμπορικά καταστήματα), συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 986.000 τ.μ. και αξίας της τάξεως του 1,57 δισ. ευρώ. Τα 321 ακίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ 14 ακίνητα βρίσκονται στην Ιταλία, δύο στη Ρουμανία και ένα στην Κύπρο. Κατά το τρέχον έτος, η εισηγμένη έχει αποκτήσει, αντί 71 εκατ. ευρώ, πέντε εμπορικά ακίνητα (υπεραγορές). Εξ αυτών, τέσσερα καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος (Γέρακας), στη Λ. Αθηνών (Αθήνα), στη Λ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ιωάννης Ρέντης) και στην Πάτρα. Πρόκειται για πρώην καταστήματα Carrefour, τα οποία ανήκαν σε ξένο θεσμικό επενδυτή και πλέον μισθώνονται από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Είναι συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. και κόστισαν 47 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αποκτήθηκε κι ένα κτίριο μεικτής χρήσης (σούπερ μάρκετ και γραφεία) στη Λεμεσό της Κύπρου, επιφάνειας 12.000 τ.μ., αντί ποσού 24 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικού προσυμφώνου που είχε υπογραφεί με την εταιρεία Chris Cash & Carry, επίσης του ομίλου Σκλαβενίτη. Σημειωτέον ότι όλες οι μισθωτήριες συμβάσεις είναι διάρκειας 25 ετών.

Παράλληλα, προχωράει η αδειοδότηση της επένδυσης που δρομολογείται στην Πάτρα για την ανακατασκευή υφιστάμενων κτιρίων και μετατροπή τους σε ξενοδοχείο πόλης και συγκρότημα ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών. Τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας της Εθνικής Πανγαίας κι έχουν εκμισθωθεί στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόκειται να τα εκμεταλλευτεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή