Μείωση πολιτειακών εσόδων από τη μεταρρύθμιση Τραμπ

Μείωση πολιτειακών εσόδων από τη μεταρρύθμιση Τραμπ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία εκφράζουν πολλές πολιτείες των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο να ψηφισθεί η φορολογική μεταρρύθμιση που προωθούν οι Ρεπουμπλικανοί, καθώς κινδυνεύουν να μην έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αναλαμβάνουν έργα υποδομής, να καταπολεμούν την εγκληματικότητα και να πληρώνουν το διδακτικό προσωπικό των σχολείων. Εκτιμούν ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων εκπτώσεων φόρου θα μειώσει, ίσως και θα εξαλείψει πλήρως, τη δυνατότητα των φορολογουμένων να καταβάλλουν τους πολιτειακούς και τους δημοτικούς φόρους, ιδιαιτέρως στις πολιτείες που έχουν υψηλή φορολογία.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, στις ΗΠΑ οι πολιτειακοί και δημοτικοί φόροι εκπίπτουν από τη φορολογία προς το ομοσπονδιακό κράτος, κάτι που όμως προβλέπεται να αλλάξει αν γίνει νόμος του κράτους η φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για «επίθεση στις τοπικές κυβερνήσεις», δηλώνει η Ελίζαμπεθ Κάουτζ, δήμαρχος της Μπουρνσβίλ στη Μινεσότα και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η ίδια εκφράζει την ελπίδα πως οι Ρεπουμπλικανοί «θα σκεφτούν περισσότερο τι κάνουν και δεν θα προχωρήσουν σε κάτι μόνο για να δείξουν ότι σημείωσαν κάποια πρόοδο προτού λήξει το έτος». Σημειωτέον ότι η προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση καταργεί μεν την εν λόγω έκπτωση φόρου για άτομα και οικογένειες, τη διατηρεί δε σε ισχύ για τις επιχειρήσεις. Για τους Ρεπουμπλικανούς η κατάργηση αυτής της έκπτωσης φόρου αποσκοπεί στο να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα του ομοσπονδιακού κράτους κατά τουλάχιστον 1,2 τρισ. δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουν να υπερκαλύψουν την απώλεια φορολογικών εσόδων 1,4 τρισ. δολαρίων που εκτιμάται ότι θα είναι το αποτέλεσμα της μείωσης της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή