Μπάσκετ: Βουγιούκας, Μαργαρίτης και… παράθυρα

Μπάσκετ: Βουγιούκας, Μαργαρίτης και… παράθυρα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας για τους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και ο νέος τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος θα περιμένει και τους 24 διεθνείς παίκτες που έχουν δηλωθεί στη FIBA, χωρίς να έχει κάνει νωρίτερα περικοπή επιλογών. Μπορεί οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού να δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ενισχύσουν την εθνική ομάδα, αλλά έχουν λάβει, ήδη, κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μέσω ειδοποίησης στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ και εφόσον δεν παρουσιαστούν στην πρώτη προπόνηση, θα αρχίσει η διαδικασία εφαρμογής του κανονισμού που ισχύει για άρνηση συμμετοχής στις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, είτε προβούν το Σαββατοκύριακο σε ανάλογη δήλωση είτε δεν εμφανιστούν στην πρώτη συγκέντρωση. Αμφότεροι οι παίκτες των «αιωνίων» αντιπάλων βρέθηκαν μεταξύ «σφύρας και άκμονος» από τη διαμάχη της Ευρωλίγκας με την παγκόσμια ομοσπονδία και την άρνηση της ιδιωτικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης να αναβάλει τα παιχνίδια της προσεχούς ένατης αγωνιστικής, ώστε οι συνθέσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά της ευρωπαϊκής ηπείρου να μην «παραμορφωθούν», όπως είναι πιθανότατο να συμβεί.

Ο Σκουρτόπουλος προχώρησε σε δύο αντικαταστάσεις των διεθνών παικτών, καλώντας τον Ιαν Βουγιούκα αντί του Ζακ Ογκαστ (δεν έχει κάνει προσωπική δήλωση προτίμησης να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα, παρά τον εντοπισμό του από την ΕΟΚ πριν από έναν χρόνο και την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου από τις διαδικασίες που διεκπεραίωσε η ομοσπονδία) και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη στη θέση του Μάικ Μπράμος.

Η Εθνική θα ταξιδέψει στο Λέστερ, την ερχόμενη Πέμπτη, για τον πρώτο αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (21.00) και εν συνεχεία θα μεταβεί απευθείας στο Ηράκλειο για το δεύτερο παιχνίδι, με αντίπαλο το Ισραήλ (27/11).

Επιστολή στον Γιούνκερ

Παράλληλα, η ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι παίκτες να αγωνιστούν με τις Εθνικές τους, είναι το κεντρικό ζήτημα της επιστολής 31 ευρωβουλευτών στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Οι εθνικές ομάδες διαδραματίζουν έναν ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την προώθηση της εθνικής ταυτότητας και για να εμπνεύσουν τους νέους αθλητές να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο της αθλητικής επίδοσης, αλλά και για να προωθήσουν την αλληλεγγύη στα λαϊκά αθλήματα» αναφέρει η επιστολή των ευρωβουλευτών που ζητούν εξεύρεση άμεσης λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή