Αλίκη Περρωτή, η συνεπής και χαμηλόφωνη δύναμη της ευεργεσίας

Αλίκη Περρωτή, η συνεπής και χαμηλόφωνη δύναμη της ευεργεσίας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός ήταν βροχερός αλλά τα χαμόγελα περίσσευαν. Και τη στιγμή που η κ. Αλίκη Περρωτή έκοψε μαζί με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, δρα Πάνο Κανέλλη τη γαλάζια κορδέλα μπροστά από το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Perrotis College, η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλες σε όλους τους παρισταμένους. Η τελετή εγκαινίων έγινε το περασμένο Σάββατο 11 Νοεμβρίου και το συγκρότημα νέων κτιρίων, που φέρει το όνομα της μεγάλης δωρήτριας, θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής.

Αθόρυβα, ουσιαστικά και κυρίως σεμνά, η Αλίκη Περρωτή πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη δωρεά για την ανάπτυξη ενός σπουδαίου, ιστορικού ιδρύματος, ιδρυθέντος το 1904. Μοιράζοντας τον χρόνο της ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, πιστεύει πως η μετάβαση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη νέα απαιτητική εποχή της εκπαίδευσης, είναι σχεδόν ένα προσωπικό της στοίχημα. Η αγάπη της στην ελληνική νεολαία είναι εμφανής και έμπρακτη. Χάρις σε εκείνη, εκατοντάδες νέοι και νέες –και όχι μόνο– απέκτησαν πρόσβαση σε εκπαίδευση πρώτης ποιότητας. Εδώ και 20 χρόνια στέκεται με αφοσίωση στο πλευρό της Σχολής. Το 1996 με δωρεά της ιδρύθηκε το Perrotis College στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή, το οποίο έκτοτε εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το περασμένο Σάββατο υπογράμμισε στην ομιλία της πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το Perrotis College με έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία. Το νέο συγκρότημα αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τετραγωνικών μέτρων και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές. Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, χάρις στον επαγγελματισμό του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χ. Κουλουκούρης & Συνεργάτες».

Στη σύντομη ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ. Bob Uek αναφέρθηκε στην πολύχρονη συμβολή της κ. Περρωτή στο Ιδρυμα. Ο πρόεδρος της Σχολής, δρ Κανέλλης, στάθηκε δικαίως στη διαπίστωση πως πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς οι σπουδαστές του Perrotis College θα απολαμβάνουν για πολλές δεκαετίες το νέο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή». Απευθυνόμενος στη μεγάλη δωρήτρια είπε: «Σήμερα, καθώς βρισκόμαστε σε αυτό το κτίριο, αισθανόμαστε πολύ ταπεινοί. Για άλλη μία φορά μας δώσατε το κίνητρο, τον λόγο και την αφοσίωση να ξεπεράσουμε τα όνειρά μας». Υστερα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατασκευής του κτιρίου, όπως τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Μυλωνάς και Θανάσης Μαρτίνος και ο διευθυντής του τμήματος Τεχνικών Εργων και Περιβάλλοντος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ. Αντώνης Πετράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή