Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, και καταιγίδες κυρίως στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σύμφωνα με το meteo.gr και θα περιοριστούν σταδιακά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στις περιοχές της Θράκης, την Μακεδονίας, και τη Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και θα κυμανθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη από 0 έως 12 βαθμούς. Στη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου από 5 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί προς στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως το μεσημέρι στην περιοχή των Σποράδων θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς, με την ελάχιστη να σημειώνεται προς στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν κατά 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς, με την ελάχιστη να σημειώνεται προς στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή