Πώς δρούσε η σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει περίπτερα και βενζινάδικα

Πώς δρούσε η σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει περίπτερα και βενζινάδικα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σπείρα Ρομά, που είχε πραγματοποιήσει πάνω από 120 κλοπές και διαρρήξεις σε διαφορές περιοχές της Αττικής, κυρίως σε επιχειρήσεις,  πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνίων και κατά οδηγών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα, έπειτα από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβολίστηκε ένα περιπολικό, τέσσερα άτομα ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών, μέλη της σπείρας οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους, εκ των οποίων επτά Ελληνες και ένας Αλβανός, ενώ ταυτοποιήθηκε επιπλέον ένας ακόμη Αλβανός, 40 ετών ως κλεπταποδόχος.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες.

Ως προς την σύνθεση της «επιχειρησιακής ομάδας» των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Μετά τις εγκληματικές πράξεις τους, έκαιγαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή τους, καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα:

• 45 ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων

• 25 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και

• 55 κλοπές οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή