Όλα για τη τζαζ!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή ο Σουηδός Mats Gustafsson (στο βάθος) είναι μια ιδιαίτερη μορφή. Εξαιρετικός σαξοφωνίστας, περίφημος συλλέκτης βινυλίων (κατά προσέγγιση και κατά τον ίδιο, η συλλογή του ζυγίζει 2,5 τόνους), μια αυθεντική καλλιτεχνική φιγούρα που διακηρύσσει το μήνυμα του μη συμβιβασμού με καμία μουσική δημιουργία αν δεν είναι προϊόν ελεύθερης και ανεπιτήδευτης έκφρασης. 

Μαζί με τον μπασίστα Ingebrigt Håker Flaten και τον ντράμερ Paal Nilssen-Love αποτελούν το avant-jazz σκανδιναβικό τρίο The Thing, που οδεύει πλέον προς τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών (σχηματίστηκαν το 1999 για την ηχογράφηση ενός άλμπουμ διασκευών του Ντον Τσέρι) ασταμάτητων τζαζίστικων αυτοσχεδιασμών, φλερτάροντας άλλοτε με τη ροκ ή το πανκ, κυκλοφορώντας περίπου ένα στούντιο άλμπουμ τον χρόνο και δίνοντας εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Η επόμενη στάση που είναι σημειωμένη στην ατζέντα τους βρίσκεται στην Αθήνα, στην πρώτη επίσκεψη των The Thing στη χώρα μας, ώστε να μοιραστούν μαζί μας τις πειραματικές τους εμπνεύσεις – τη μια στιγμή μπορεί να απορείς τι είναι αυτό που ακούς, αλλά μέχρι να το καταλάβεις η μουσική τους σε έχει πάει κάπου αλλού και ούτε που το έχεις προσέξει.

ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17), Κυριακή 26/11, καλεσμένοι του Underflow Record Store & Art Gallery. Πληροφορίες και κρατήσεις: 211-40.39.926 και [email protected]  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή