Κωνσταντίνα Ντότσικα: Διευθύντρια Διοίκησης Λειτουργιών της Κεντρικής Savills Greece

Κωνσταντίνα Ντότσικα: Διευθύντρια Διοίκησης Λειτουργιών της Κεντρικής Savills Greece

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κωνσταντίνα Ντότσικα ανήκει στο δυναμικό της ΚΕΝΤΡΙΚΗ-Εκτιμητές & Σύμβουλοι Ακινήτων που αποτελεί διεθνή συνεργάτη του οίκου Savills στην Ελλάδα, της βρετανικής υπερδύναμης στην αγορά του real estate πολυτελείας.  Από τη θέση της Διευθύντριας Διοίκησης Λειτουργιών (COO) της εταιρείας που καλύπτει το σύνολο της εγχώριας αγοράς μέσω των γραφείων που διαθέτει στην Αθήνα και την Κέρκυρα, μας μίλησε για τις τουριστικές επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που προωθούνται αυτή τη στιγμή στον νομό Λασιθίου και εξήγησε τους λόγους που η Ελούντα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους επενδυτικούς προορισμούς για την ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων και την αγορά παραθεριστικών κατοικιών από ξένους αγοραστές.

Ήταν το 2017 μια καλή χρονιά για την αγορά του real estate στην Κρήτη;

Η Κρήτη έχει δημιουργήσει ισχυρό brand name, που αποδείχθηκε αρκετά ανθεκτικό ακόμα και στην κρίση, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πτώσης του ελληνικού τουρισμού και της αγοράς ακινήτων. Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τη θέση της ως τουριστικός αλλά και οικιστικός προορισμός, δείχνοντας σταθερή ετήσια βελτίωση. Η επέκταση της τουριστικής σεζόν και η διεθνής αναγνωρισιμότητα του νησιού συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για σημαντικές επενδύσεις κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα, αλλά και στην αγορά δεύτερης κατοικίας.

Τι κάνει την Ελούντα ελκυστική σε αγοραστές πολυτελών ακινήτων;

Από τη δεκαετία του 1980, η Ελούντα θεωρείται προορισμός πολυτελείας τόσο για τουρίστες όσο και για αγοραστές. Είναι ταυτόσημη με την πολυτέλεια και το στυλ, έχει διεθνή φήμη χάρη στα πεντάστερα ξενοδοχεία της και ξεχωρίζει για τις υποδομές υψηλής ποιότητας. Οι αναρίθμητες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που προσφέρει ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη: βρίσκεται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, σε γήπεδα γκολφ, μπορείς την ίδια μέρα να κάνεις ιστιοπλοΐα και ορειβασία, να ψαρέψεις ή απλώς να χαλαρώσεις σε κάποιο από τα πολυτελή spa. Συμπεριλαμβάνεται στις πιο όμορφες και στις πιο ήρεμες τοποθεσίες της Κρήτης, σε αυτές που θέλεις να τις επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα τουριστικά projects που ανέλαβε η Savills στην Ελούντα;

Η εταιρεία μας έχει αναλάβει κατά καιρούς διάφορα τουριστικά έργα στην Κρήτη. Αυτή την περίοδο εργαζόμαστε ως σύμβουλοι σε τρία νέα projects ολοκληρωμένων τουριστικών αναπτύξεων (integrated resort projects) στον νομό Λασιθίου, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές σε συνδυασμό με παραθεριστικές κατοικίες υψηλής ποιότητας, αλλά και μικρότερης επιφάνειας διαμερίσματα. Οι συνολικές αυτές επενδύσεις ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, τι είναι αυτό που ζητούν οι πελάτες σας; Ποιο είναι το προφίλ τους;

Οι αγοραστές δεύτερης κατοικίας που έρχονται στην εταιρεία μας είναι κυρίως από το εξωτερικό και αναζητούν υψηλής ποιότητας κατασκευές σε τοποθεσίες κοντά στη θάλασσα. Τους προσελκύει το εξαιρετικό κλίμα και το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, αλλά και η κρητική διατροφή, ο πολιτισμός και η αναψυχή. Μεγάλο ποσοστό των πελατών μας επιλέγουν το ακίνητό τους με βάση τη δυνατότητά του να χρησιμοποιηθεί ως ενοικιαζόμενη κατοικία για μισθώσεις μικρής διάρκειας. Αυτοί οι αγοραστές αυξάνονται διαρκώς, καθώς το ετήσιο εισόδημα που μπορούν να αποκτήσουν καλύπτει τα έξοδα συντήρησης των ακινήτων, ενώ παράλληλα τους προσφέρει ένα επιπλέον έσοδο για όσο δεν χρησιμοποιούν οι ίδιοι το σπίτι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή