Καμμένος: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπ. Αμυνας

Καμμένος: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπ. Αμυνας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΘΑ , ανέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, ενώ χαρακτήρισε πολύ σοβαρό θέμα την εν λόγω ενέργεια,

«Δεν έπρεπε να μπει (η ομάδα) ούτε και να βγει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα καλέσει σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να προβεί σε συλλήψεις πολιτών εντός στρατιωτικών χώρων.

«Είναι απαράδεκτο φαινόμενο η εισβολή ομάδων (σε στρατόπεδο)», είπε ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε ότι «κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον 3ο όροφο του ΥΠΕΘΑ και από την πρώτη στιγμή "τράβαγε" βίντεο και φωτογραφίες».

«Θα βρούμε τι έγινε και θα πάρουμε μέτρα να μην ξαναγίνει», υπογράμμισε σχετικά.

Ακόμη, με αφορμή τις επικρίσεις, που δέχθηκε και από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση με την Σαουδική Αραβία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων στη Βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας μάλιστα για άσκηση βρώμικης πολιτικής εναντίον.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να μαζευτεί» και να προσέλθει στην Βουλή την Πέμπτη και να ρωτήσει ότι θέλει και να πάρει τις απαντήσεις με στοιχεία και «όχι να κρύβεται πίσω από 7 εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα» που «έκαναν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία που δεν έχει γίνει, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, ενώ αν δεν γίνει θα είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου», όπως τόνισε.

Ακόμα είπε ότι περιμένει να έλθουν την Πέμπτη στην Βουλή με στοιχεία «όσοι βγάζουν πολιτικό μεροκάματο» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Να πετάνε την μπάλα στη εξέδρα και εγώ να γίνω το εξιλαστήριο θύμα, να το ξεχάσουν», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη για τον «βρώμικο πόλεμο» που έχουν εξαπολύσει εναντίον του.

«Είμαι σε αυτήν την αίθουσα 26 χρόνια, 11 φορές εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, η πλάτη μου αντέχει χτυπήματα, αντέχω μέχρι να τους τσακίσω», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή