Κρεμλίνο: Ο Πούτιν συγχαίρει τον Ασαντ για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν συγχαίρει τον Ασαντ για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τη Ρωσία και είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος Πούτιν συνεχάρη τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ για τις επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος 'Ασαντ ευχαρίστησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας στη χώρα του.

Ο 'Ασαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας μετά την ήττα των τρομοκρατών, και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να διεξαγάγει διάλογο με οποιαδήποτε πλευρά ενδιαφέρεται για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Ο 'Ασαντ ευχαρίστησε τον υπουργό 'Αμυνας της Ρωσίας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για τη στήριξη τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ εξήρε τον ρόλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη "σωτηρία της χώρας μας", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν σχολίασε ότι η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και είπε στον Άσαντ ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ σημειώθηκε πριν από τις επισκέψεις των προέδρων της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα εντός της εβδομάδας, κατά όσα φέρεται να είπε ο ίδιος ο ρώσος πρόεδορς. Ο ρώσος πρόεδρος σχολίασε επίσης ότι οι συνομιλίες στην Αστάνα υπήρξαν χρήσιμες και επέτρεψαν να γίνει διάλογος σε βάθος με τη συριακή αντιπολίτευση.

Πάντα σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν σκοπεύει να συζητήσει με τον εμίρη του Κατάρ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες κρατών της περιοχής σχετικά με τη Συρία και θα δώσει οδηγία στον ειδικό απεσταλμένο του να παρακολουθήσει μια σύνοδο της συριακής αντιπολίτευσης την 22α και 23η Νοεμβρίου στο Ριάντ. Ακόμη, ο Πούτιν χαιρέτισε την ετοιμότητα του Άσαντ να συνεργαστεί με τους πάντες για να επιτευχθεί πολιτική λύση, κατά τη ρωσική προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή