Συλλήψεις για πλιάτσικο στη Μάνδρα

Συλλήψεις για πλιάτσικο στη Μάνδρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ κλοπών από καταστήματα και σπίτια που υπέστησαν ζημιές από τις φονικές πλημμύρες κατέγραψε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ. Το διάστημα από 15 έως 19 Νοεμβρίου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 13 άτομα. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν –κατά περίπτωση– σε 6 περιστατικά κλοπών από κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρήσεις, καθώς και αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ενδεικτικά, αστυνομικοί του Α.Τ. Μάνδρας συνέλαβαν 24χρονο Αλβανό με την κατηγορία ότι μαζί με συνεργό του προσπάθησαν να κλέψουν αντικείμενα από το ταχυδρομείο της Μάνδρας. Παρά τις ζημιές που είχε υποστεί το υποκατάστημα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. να τρέξουν στο σημείο και να συλλάβουν τον έναν από τους δράστες, ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Το επόμενο πρωί, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τέσσερις Ελληνες Ρομά τη στιγμή που φόρτωναν στα αυτοκίνητά τους μηχανολογικό εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Μάνδρα. Το μεσημέρι της Παρασκευής, αντίστοιχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) συνέλαβαν δύο άνδρες, 51 και 27 ετών, τη στιγμή που έκλεβαν αντικείμενα από σπίτια στη Νέα Πέραμο που είχαν υποστεί ζημιές από την πλημμύρα. Στις υπόλοιπες τρεις περιπτώσεις, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν συνολικά 6 άτομα, τρεις ανηλίκους και τρεις ενηλίκους, για κλοπές εξαρτημάτων από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί στο ρέμα του Σαραντοπόταμου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.

Για την αστυνόμευση της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες έχουν διατεθεί 250 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 ομάδες ΟΠΚΕ, 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και 85 εποχούμενες και πεζές περιπολίες. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, από 16 Νοεμβρίου μέχρι χθες έχουν διατεθεί στην περιοχή 1.421 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Επιπλέον, το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή