Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/11/17)

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι κακοπληρωτές πίνουν στην υγεία των κορόιδων»

Εξαιρετικά δηκτικός για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Νικόλαος Καραμούζης (φωτ.), ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Χωρίς πλειστηριασμούς, συνεπείς πελάτες αδικούνται, στρατηγικοί κακοπληρωτές πίνουν στην υγεία των κορόιδων». Οπως σημείωσε, τo 2009 έγιναν 58.849 πλειστηριασμοί, μηδέν αντίδραση! Το 2017 έγιναν 6.900, με πολλαπλάσια NPLs και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις». Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι από αυτήν την κατάσταση υπονομεύονται τράπεζες, χρηματοδότηση, οικονομία και ανάκαμψη, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος ωφελείται;». Σημειώνεται ότι η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει αναδειχθεί σε κύριο θέμα της τρίτης αξιολόγησης, με τους θεσμούς να έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι, αν δεν υπάρξει εκκίνηση της διαδικασίας στις 29 Νοεμβρίου, αυτομάτως η αξιολόγηση θα τεθεί σε αναστολή.

61.885 νέοι άνεργοι τον Οκτώβριο στον ΟΑΕΔ

Στις 947.907 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο, αυξημένοι κατά 61.885 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας την τάση αύξησης της ανεργίας που φάνηκε και από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», κατά κύριο λόγο λόγω της λήξης της τουριστικής περιόδου. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μειώθηκε ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων κατά 37.906 άτομα μέσα σε ένα μήνα. Από σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με στόχο να βρουν απασχόληση άλλοι 15.000 άνεργοι ηλικίας 30-49 ετών.

Κενό ενημέρωσης για θυγατρικές εισηγμένων

Κενό ενημέρωσης για τις θυγατρικές εισηγμένων διαπίστωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον έλεγχο που έκανε για τις εταιρείες που είναι υποχρεωμένες να στέλνουν διαδικτυακά στην εποπτική αρχή τις οικονομικές εκθέσεις για το 2016. Οπως αναφέρει η επιτροπή, «διαπιστώθηκαν περιπτώσεις εισηγμένων, στις οικονομικές εκθέσεις των οποίων δεν αναφέρεται ο διαδικτυακός τόπος όπου αναρτώνται τα στοιχεία των ενοποιημένων μη εισηγμένων θυγατρικών τους, αλλά και περιπτώσεις όπου ο διαδικτυακός τόπος που αναφερόταν για τις θυγατρικές δεν υπήρχε».

Αυξημένα έσοδα για ΑΔΜΗΕ το 9μηνο

Αυξημένη κερδοφορία και έσοδα ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ για το εννεάμηνο του 2017. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 49,6 εκατ. ευρώ έναντι 33,2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 194,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, και τα EBITDA στα 138,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,7%. Με αφορμή αυτήν τη θετική εικόνα, η διοίκηση διατηρεί τις προηγούμενες προβλέψεις της για την πορεία των δραστηριοτήτων του Διαχειριστή και τα χρηματοοικονομικά του αποτελέσματα.

Ανασφάλιστα οχήματα σε φυσικές καταστροφές

Μόλις το 15%-20% των οχημάτων διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη απέναντι σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών, όπως αυτά που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Αν και οι αναγγελίες των ζημιών αναμένονται τις προσεχείς κυρίως ημέρες, αφού άμεσης προτεραιότητας είναι οι βασικές ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι πρώτες εκτιμήσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες περιορίζουν σε χαμηλό ποσοστό τους οδηγούς που διαθέτουν αυτή την κάλυψη. Ετσι, η συνδρομή της ασφαλιστικής αγοράς αναμένεται να είναι μικρή, κόντρα στη γενικότερη αρχή που υπαγορεύει ότι η παρουσία της είναι αναγκαία στους μεγάλους καταστροφικούς κινδύνους που προκαλούνται κυρίως από φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες και οι σεισμοί. Ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό των κτιρίων που είναι ασφαλισμένα, μια διαπίστωση που ακούγεται αφελής, όταν δεν έχουν τηρηθεί άλλοι βασικοί κανόνες, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια βασική πρόνοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή