5 συμβουλές για σωστή συντήρηση του κοτόπουλου

5 συμβουλές για σωστή συντήρηση του κοτόπουλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια βήματα ακολουθούμε από την αγορά έως το μαγείρεμα του κοτόπουλου στο σπίτι.

  1. Αγοράζουμε το κοτόπουλο λίγο πριν ολοκληρώσουμε τις αγορές μας, για να μείνει λιγότερη ώρα εκτός ψυγείου. Από τη στιγμή που θα το αγοράσουμε, πρέπει να το βάλουμε στο οικιακό ψυγείο μέσα σε 45 λεπτά το πολύ, για να μην αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί.
  2. Αν το αγοράσουμε κατεψυγμένο και δεν πρόκειται να το μαγειρέψουμε την ίδια μέρα, έχουμε δύο επιλογές: είτε το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη το συντομότερο είτε το αφήνουμε να αποψυχθεί στη συντήρηση του ψυγείου.
  3. Δεν ξαναβάζουμε ποτέ στην κατάψυξη ένα ξεπαγωμένο κοτόπουλο. Από τη στιγμή της απόψυξης το μαγειρεύουμε μέσα σε 24 ώρες. Αν το αγοράσουμε νωπό και δεν το βάλουμε στην κατάψυξη, το διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου και το μαγειρεύουμε μέχρι την ημερομηνία λήξης.
  4. Δεν βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο ακάλυπτο και κοντά σε υλικά που καταναλώνονται ωμά (φρούτα, λαχανικά ή κάποιο γλύκισμα που τυχόν έχουμε στο ψυγείο), καθώς μπορεί να μολυνθούν από τους μικροοργανισμούς του ωμού κοτόπουλου.
  5. Καθαρίζουμε σχολαστικά επιφάνειες και εργαλεία μετά την επεξεργασία του ωμού κοτόπουλου και δεν τα χρησιμοποιούμε για άλλες χρήσεις προτού τα πλύνουμε σχολαστικά με ζεστό νερό, ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων. Καλό είναι, μάλιστα, να έχουμε ξεχωριστή επιφάνεια κοπής. Πλένουμε, επίσης, καλά τα χέρια μας αφού πιάσουμε ωμό κοτόπουλο. Ιδανικά, φοράμε ελαστικά γάντια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή