Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν 05:30 το πρωί της 15ης Νοεμβρίου όταν ο Γιώργος Χατζόπουλος ειδοποιήθηκε από το αυτόματο σύστημα για εισροή υδάτων στο υπόγειο του φαρμακείου του στη Νέα Πέραμο. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι του στα Μέγαρα που απέχει περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το φαρμακείο. Μπήκε στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στο σημείο, ωστόσο ο δρόμος στο ύψος της περιοχής «Λάκκα» Μεγάρων ήταν απροσπέλαστος και για αυτό προσπάθησε να προσεγγίσει το φαρμακείο από τον παράδρομο που βρίσκεται νότια της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Οι χείμαρροι που κατέβαιναν ήταν τόσο ορμητικοί, παρασύροντας ακόμα και στύλους της ΔΕΗ θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Αναγκαστικά έκανε αναστροφή και προσπάθησε να πλησιάσει μέσω της Νέας Εθνικής Οδού. Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή έφτασε τελικά στον κόμβο της Νέας Περάμου και εν συνεχεία στην παλαιά Εθνική Οδό πάνω στην οποία βρίσκεται στο φαρμακείο όχι όμως και στην επιχείρησή του.

Με πολλή μεγάλη προσπάθεια και φθορές στο αυτοκίνητο μετέβη μέχρι το πρατήριο καυσίμων που βρισκόταν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων ενώ κατάφερε να φτάσει στο φαρμακείο με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών στις 09:20 για να αντικρίσει εικόνες απόλυτης καταστροφής.

 

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-1
Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-2

 

«Το υπόγειο πλημμύρισε- η στάθμη του νερού έφθασε κοντά τα τρία μέτρα- καταστρέφοντας ό,τι υπήρχε μέσα: εμπορεύματα (φάρμακα, προϊόντα βρεφικής φροντίδας και διατροφής, επιδεσμικό υλικό, σιρόπια για το κρυολόγημα-λόγω της εποχής μάλιστα το απόθεμα ήταν πολύ μεγάλο, αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, προϊόντα στοματικής υγιεινής) αλλά και πολύτιμο ηλεκτρομηχανολογικό μηχανισμό, όπως τον ανελκυστήρα, το τηλεφωνικό κέντρο, κλιματιστικά, κάμερες ασφαλείας και σύστημα καταγραφής, UPS (Μπαταρία), εκτυπωτές», δηλώνει στο «kathimerini.gr» ο κ. Χατζόπουλος.

 

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-3

Μέχρι σήμερα το φαρμακείο που απασχολεί επτά υπαλλήλους δεν είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει. Εργάτες και τεχνικοί δουλεύουν πυρετωδώς, ωστόσο ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος και χρονοβόρα η απογραφή που απαιτείται. Αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται γείτονες, φίλοι και συνεργάτες χάρη στους οποίους προχωρούν πιο γρήγορα οι εργασίες.

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-4

«Χαρακτηριστική η συμβολή τεχνικού που πήρε τον σέρβερ μέσα από τις λάσπες καταφέρνοντας να σώσει τελικά πολύτιμα δεδομένα της επιχείρησης», εξηγεί ο κ. Χατζόπουλος. Εξίσου συγκινητική για τον πατέρα του Γιώργου, Παναγιώτη, ήταν και η άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής. «Η μόνη υπηρεσία η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα ήταν η Πυροσβεστική. Αντλούσε τα νερά από τις τέσσερις το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Ηρθαν να βοηθήσουν ακόμη και πελάτες, συνολικά είχαμε 14 εθελοντές», συμπληρώνει ο πατέρας του Γιώργου, Παναγιώτης.

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-5

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «τα άχρηστα αντικείμενα ήταν τόσα πολλά που γέμισαν τρεις κάδους απορριμμάτων».

Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-6
Βαρύ το τίμημα της πλημμύρας για τις επιχειρήσεις: Το φαρμακείο στη Νέα Πέραμο που θάφτηκε κάτω από τη λάσπη-7

Και η περίπτωση του Γιώργου Χατζόπουλου δεν είναι η μοναδική. Οπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων κ. Αγγελος Μακρυγιάννης «οι επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί στη Νέα Πέραμο και στη βιομηχανική περιοχή των Μεγάρων από όπου ξεκίνησαν την πορεία τους οι καταρράκτες κατεβαίνοντας από τα βουνά του όρους Πατέρα, ανέρχονται στις 100.

Ωστόσο, η καταγραφή είναι ακόμα σε εξέλιξη». Στη Μάνδρα Αττικής η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική αφού όπως αναφέρει, «όλη η αγορά έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή