ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι: Aλλαγή χωροταξίας με συμβολισμό (ΦΩΤΟ)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με τη συζήτηση για την διατήρηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό, χθες οι επικεφαλής των δύο κομμάτων Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη προέβησαν σε μία συμβολική κίνηση, θέλοντας να δώσουν ένα πρώτο δείγμα γραφής.

Οι παρατηρητικοί των κοινοβουλευτικών θεμάτων, θα γνωρίζουν πως οι πολιτικοί αρχηγοί κάθονται πάντα σε ένα συγκεκριμένο έδρανο. Χθες κατά την διάρκεια της συζήτησης για το «μέρισμα» η Φώφη Γεννηματά σε μία κίνηση έμπρακτης συνεργασίας με την Κ.Ο του Ποταμιού έκατσε σε διαφορετικό έδρανο δίπλα στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάτι που δεν ήταν τυχαίο.

Υπενθυμίζεται πως η διατήρηση των δύο Κ.Ο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης το τελευταίο διάστημα της προεκλογικής περιόδου καθώς αποτέλεσε έντονο σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων. Τότε οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε κοινή γραμμή είχαν δηλώσει πως ο νέος επικεφαλής θα συντονίζει και τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες και πως εξ’ αρχής η συμφωνία ήταν ακριβώς αυτή. Στην χθεσινή πρώτη μετά τις εκλογές κοινοβουλευτική διαδικασία, η αλλαγή στην χωροταξία αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα της διάθεσης για στενότερη συνεργασία, η οποία μένει να φανεί πλην της χωροταξίας και σε μελλοντικές ψηφοφορίες, αφού τα δύο κόμματα έχουν διαφορετική οπτική σε αρκετά θέματα, όπως είχε αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο που αφορούσε την αλλαγή φύλου. 


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ