Σε λειτουργία στον ιστότοπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών

Σε λειτουργία στον ιστότοπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών το οποίο καλεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να σπεύσουν να τους δηλώσουν.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η θέσπιση του επαγγελματικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως μεταφορές πίστωσης και άμεσες χρεώσεις.

«Οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές, που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων. Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους,  έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή