Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου»

Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το αεροδρόμιο της Μυκόνου, η Fraport Greece ξεκίνησε την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει περιλαμβάνονται: α) επισκευή του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, β) επισκευές στο υπάρχον κτήριο (στεγανοποίηση, εργασίες στα τοιχώματα και στα θεμέλια κ.ά.), γ) αντικατάσταση του Συστήματος Οπτικών Αναγγελιών Πτήσεων (FIDS), δ) καθαρισμός των κύριων τάφρων αποστράγγισης στον χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης, ε) εργασίες αναβάθμισης του οδοστρώματος στον κύριο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου.

Καθώς τα ακραία τμήματα του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης έχουν υπερβεί τον χρόνο ζωής τους, ενώ το μεσαίο τμήμα του παρουσιάζει προβλήματα ομαλότητας και ολισθηρότητας, η Fraport Greece προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση των ασφαλτοταπήτων του διαδρόμου και της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών με νέες ασφαλτικές στρώσεις υψηλής αντοχής. Επιπλέον, η νέα διαγράμμιση της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου θα συμμορφώνεται πλήρως με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Λόγω των εργασιών αναβάθμισης στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» θα λειτουργεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 με περιορισμένο μήκος διαδρόμου. Ωστόσο, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν θα διακοπεί, καθώς το τμήμα του διαδρόμου που θα παραμένει ανοιχτό, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους αναμενόμενους τύπους αεροσκαφών.

Το σύνολο των έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2019. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης:

  • Κατεδάφιση του υπάρχοντος Τερματικού Σταθμού και κατασκευή νέου κτηρίου 10.652 m2
  • Κατασκευή νέου Σταθμού Διάσωσης και Πυρόσβεσης
  • Εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ελέγχου αποσκευών (HBS inline screening)
  • Κατασκευή νέου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και μετεγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος
  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων

Αναφορικά με την αύξηση της δυναμικότητας και της χωρητικότητας του αεροδρομίου, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 71% (12 έναντι 7 σήμερα), ενώ οι πύλες του αεροδρομίου θα διπλασιαστούν (6 έναντι 3 σήμερα). Διπλάσια θα είναι και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σήμερα σε 4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή