Βίντεο από τη δραματική απόδραση Βορειοκορεάτη στρατιώτη

Βίντεο από τη δραματική απόδραση Βορειοκορεάτη στρατιώτη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε σφαίρες σταμάτησε ο στρατός της Βόρειας Κορέας, έναν 20χρονο Βορειοκορεάτη στρατιώτη, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και να φτάσει στη Νότια Κορέα.

Για το περιστατικό, οι αμερικανικές αρχές που ελέγχουν το νότιο τμήμα της συγκεκριμένης ζώνης, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνεται ο νεαρός στρατιώτης να κινείται με ένα αυτοκίνητο προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον καταδιώκουν καθώς έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή από την παρουσία του τζιπ που οδηγούσε ο 20χρονος. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής το τζιπ «κολλάει» σε μία λακούβα του δρόμου και τότε ο νεαρός βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια.

Οι τέσσερις στρατιώτες που φτάνουν δίπλα στο τζιπ παίρνουν θέση και αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει για κάποια μέτρα ακόμα μέχρι που πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος.

Ο 20χρονος στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας.

Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν τη διαφυγή του 20χρονου πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα παραβιάζοντας τη συνθήκη που ισχύει από το 1953, μετά, δηλαδή, το τέλος του πολέμου της Κορέας.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμοί και διακρίσεις στον στρατό της Βόρειας Κορέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή