Από έναν έως έξι μήνες κινδυνεύει ο Χιμένεθ

Από έναν έως έξι μήνες κινδυνεύει ο Χιμένεθ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απαράδεκτη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν δεδομένο πως δεν θα έληγε με μια δημόσια συγγνώμη του προπονητή της ΑΕΚ, ασχέτως εάν η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει δείξει πως η «συγγνώμη» ύστερα από τέτοιες πράξεις δεν είναι κανόνας. Η άσεμνη χειρονομία του Ισπανού προπονητή προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού θα ακολουθήσει την ΑΕΚ για αρκετό καιρό, καθώς ο τεχνικός της Ενωσης κινδυνεύει με βαριά τιμωρία που μπορεί να του στερήσει την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους για έναν έως έξι μήνες, πέραν βεβαίως του προστίμου που μπορεί να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο, τις 40.000 ευρώ στην ΠΑΕ. Ο Χιμένεθ θα απολογηθεί στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της λίγκας.

Η πίεση του πρωταθλητισμού, στον οποίο η ΑΕΚ επέστρεψε δυναμικά μετά 10 χρόνια, έχει δημιουργήσει πίεση και εκνευρισμό. Η διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης από την ΑΕΚ και τα στεγανά που θα δείξει η ομάδα τις επόμενες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικά για την –εξαιρετική μέχρι στιγμής– φετινή πορεία της ομάδας. Το ευτυχές για την ΑΕΚ είναι πως, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, ακολουθεί ένα βατό πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει σερί νικών και να φέρει ηρεμία.

Χρόνος για περισσότερη σκέψη δεν υπάρχει, καθώς η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο τη Ριέκα για το Γιουρόπα Λιγκ και με νίκη ουσιαστικά προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης. Οπως μαρτυρεί το ζητούμενο του αγώνα, η καταπληκτική δουλειά του Χιμένεθ ως προς την ποδοσφαιρική λογική της ΑΕΚ είναι, προς το παρόν, ανεξάρτητη με τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα της δικής του έντασης στο περιθώριο κάποιων αγώνων. Στα της ενδεκάδας, δεδομένη θεωρείται η χρησιμοποίηση των Τσόσιτς, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου στη βασική σύνθεση.

Στο προσκήνιο, βεβαίως, βρίσκεται και η συγκινητική πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ να ορίσει γενική είσοδο 5 ευρώ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πλατανιά τη Δευτέρα. Οι εισπράξεις του αγώνα θα διατεθούν αποκλειστικά στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ θεωρείται δεδομένο πως στο ΟΑΚΑ θα υπάρξει κοσμοσυρροή. Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα δοθούν προσκλήσεις, πιθανότατα δεν θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ σε συγκεκριμένες θύρες ίσως το αντίτιμο να είναι μεγαλύτερο, ούτως ώστε όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή