Επιστροφή από Φώφη Γεννηματά στην καθημερινότητα

Επιστροφή από Φώφη Γεννηματά στην καθημερινότητα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα γίνουν όλα στην ώρα τους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά λίγα 24ωρα μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, όσον αφορά τα βήματα τα οποία θα ακολουθηθούν από εδώ και το εξής με φόντο τη δημιουργία του νέου φορέα.

Οι διαδικασίες, άλλωστε, απαιτούν χρόνο και, όπως σημείωνε η «Κ» και στο χθεσινό ρεπορτάζ, υπολογίζεται πως χρειάζεται μίνιμουμ ένα διάστημα δύο τριών μηνών μέχρι να οδηγηθεί η παράταξη συντεταγμένα σε ιδρυτικό συνέδριο.

Τα ίδια αρμόδια χείλη υπογραμμίζουν με έμφαση πως, εκτός από τα του νέου φορέα, υπάρχει και η καθημερινή πολιτική επικαιρότητα, η οποία είναι πρώτη στην ατζέντα της Φώφης Γεννηματά. Το γεγονός φάνηκε και κατά την πρώτη ομιλία της μετά την εκλογή της, στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, όπου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην υπερφορολόγηση που επιβάλλει η κυβέρνηση, με αφορμή το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», κατηγορώντας την για «εμπαιγμό και λαϊκισμό».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του εφαρμόζουν μια οικονομική πολιτική που φτωχοποιεί όλους τους Ελληνες» και ζήτησε αλλαγή πολιτικής, κάνοντας, κατά την πάγια τακτική των ίσων αποστάσεων, επίθεση τόσο σε Νέα Δημοκρατία όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο έτερος πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κινήθηκε στο ίδιος μήκος κύματος. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως η κυβέρνηση δημεύει τους κόπους των πολιτών για να μοιράζει μετά μερίσματα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μάλιστα, έκανε λόγο για ιστορίες «φορολογικής τρέλας». Στα αξιοσημείωτα είναι πως στην πρώτη κοινοβουλευτική μάχη μετά τις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά άλλαξε έδρανο και κάθησε ακριβώς δίπλα στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάτι το οποίο προφανώς δεν ήταν τυχαίο, αλλά ήθελε να συμβολίσει τη συμπόρευση από εδώ και στο εξής των κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο «Κύκλος Ιδεών», σε συνέχεια του συνεδρίου που πραγματοποιεί με κεντρικό θέμα «Η Ελλάδα μετά», διοργανώνει σήμερα το απόγευμα συζήτηση με θέμα «Δικαιοσύνη και επενδύσεις» στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Κ. Μενουδάκος, επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ, ο Β. Σκουρής, πρώην πρόεδρος του ΔΕΕ, ο Γ. Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ο Θ. Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ, και ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ. Οι τρεις νομικοί που συμμετέχουν με τους τρεις θεσμικούς εκπροσώπους του επιχειρείν θα προσπαθήσουν να περιγράψουν το αναγκαίο πλαίσιο προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να καλύψει το τεράστιο επενδυτικό κενό που έχει δημιουργηθεί, προτάσσοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα «επενδυτικής πανστρατιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή