Μπάσκετ: Ανοιξε «παράθυρο» ο ΠΑΟ

Μπάσκετ: Ανοιξε «παράθυρο» ο ΠΑΟ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κίνηση των τριών διεθνών παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods να τεθούν στη διάθεση της εθνικής ομάδας για τον δεύτερο προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κόντρα στο Ισραήλ, την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο, εμπεριέχει κέρδος για την αυτόματη μείωση της ποινής τους, σύμφωνα με τον κανονισμό, καθώς και σαφές μήνυμα προς την Ευρωλίγκα. Οι Καλάθης, Βουγιούκας και Θανάσης Αντετοκούνμπο, έχοντας προφανέστατα και την έγκριση της διοίκησης, η οποία έστειλε μήνυμα ότι δεν έχει «τυφλή» υποταγή στην Ευρωλίγκα, ειδοποίησαν το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ότι μετά τον προσεχή, εντός έδρας αγώνα με τη Ρεάλ, μεθαύριο (την ίδια ώρα, η Εθνική θα παίζει με τη Μ. Βρετανία στο Λέστερ) θα ανταποκριθούν στην κλήση που τους έχει γίνει και μπορούν να μεταβούν στο Ηράκλειο.

Οι «πράσινοι» που έχουν, ήδη, απελευθερώσει τον Μήτογλου για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τους επικίνδυνους Βρετανούς, λειτούργησαν καλοπροαίρετα απέναντι στην εθνική ομάδα και αξιοποίησαν τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν μέχρι τον επόμενο αγώνα τους στην Ευρωλίγκα (Μάλαγα, ΟΑΚΑ, 1/12). Σε αντίθεση με τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης) που είχαν την ίδια ευκαιρία να τεθούν στη διάθεση του νέου τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου, μετά τον αυριανό αγώνα τους με την Aρμάνι, στο Μιλάνο (και ενώ υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο μίας ημέρας ξεκούρασης, ενόψει της αναμέτρησης Ελλάδας-Ισραήλ), οι διεθνείς του ΠΑΟ ελάφρυναν συνολικά τη θέση τους.

Οι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» παίκτες (επόμενο παιχνίδι Ευρωλίγκας στη Βαλένθια, 30/11) κινδυνεύουν με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών από τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με αντιπάλους τον Κόροιβο (ΣΕΦ, 3/12) και την ΑΕΚ (ΟΑΚΑ, 10/12). Ο Παναθηναϊκός στις ίδιες αγωνιστικές και κατά σειρά θα παίξει με τα Τρίκαλα (ΟΑΚΑ) και τον Αρη (Θεσσαλονίκη). Συνεπώς, οι «πράσινοι» μπορούν να εκτίσουν την ποινή μιας αγωνιστικής αποκλεισμού των τριών διεθνών παικτών στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα και να παραταχθούν πλήρεις στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Αν η ΕΟΚ δεν ανακοινώσει ποινές για τους διεθνείς παίκτες και τηρήσει ουδέτερη στάση, οι επόμενοι αντίπαλοι των «αιωνίων» θα έχουν δικαίωμα ένστασης στο φύλλο αγώνος, εφόσον ο Ολυμπιακός χρησιμοποιήσει τους 4 διεθνείς παίκτες του στα δύο επόμενα παιχνίδια του. Υπάρχει το δεδικασμένο του ΑΣΕΑΔ με την αρχηγό της Εθνικής Γυναικών, Εβίνα Μάλτση, η οποία στο περυσινό πρωτάθλημα είχε παίξει με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό και ενώ δεν είχε αγωνισθεί λόγω τραυματισμού σε προκριματικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η ομοσπονδία δεν τιμώρησε τον Ολυμπιακό που είχε νικήσει, αλλά ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και κέρδισε τον μηδενισμό του Ολυμπιακού.

«Είναι μια εθνική ομάδα με την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημασία με τις προηγούμενες. Σημασία έχει η διάθεση και η καρδιά και όχι το… περιτύλιγμα. Το πρώτο παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο», είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για την προετοιμασία της Εθνικής για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντομπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή