Ποδόσφαιρο: Θέμα… γυαλιών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναι, σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η κατάταξη στην κορυφή αλλάζει σχεδόν έπειτα από κάθε αγωνιστική και δεν υπάρχει η… μονοτονία των προηγούμενων ετών. Ακόμα και τα περισσότερα παιχνίδια έχουν μια «άγρια ομορφιά».

Δυστυχώς, όμως, το θέαμα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού οι θεωρούμενες μεγάλες ομάδες δεν επένδυσαν σε ακριβούς ποδοσφαιριστές. Και στο εμπόριο ό,τι πληρώνεις παίρνεις…

Επιπλέον, όσο κι αν προσπαθεί να πείσει η νέα ηγεσία της ΕΠΟ, η διαιτησία εξακολουθεί να κάνει τεράστια λάθη, πολλά από τα οποία έχουν αλλοιώσει αποτελέσματα. Οι ευνοούμενοι στο παρελθόν τα αποκαλούσαν «ανθρώπινα». Οι αδικημένοι «ηθελημένα». Οι ίδιοι επιθετικοί προσδιορισμοί φέτος από διαφορετικά… στρατόπεδα.

Επομένως, μοιάζει να μην έχει αλλάξει τίποτα. Απλά το χρώμα των γυαλιών με τα οποία βλέπουν οι άρχοντες των αγώνων. Γι’ αυτό και η καχυποψία σε κάθε σφύριγμα ή υπόδειξη παραμένει στο κατακόρυφο. Και όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων. Εκδηλώνεται μονίμως σε κάθε απόφαση των δικαστικών οργάνων.

Παντού αναζητούνται –δικαίως ή αδίκως– σκάνδαλα. Οι πάντες χαρακτηρίζονται «υπάλληλοι» των εχόντων, αυτή την περίοδο, τον πρώτο λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά, πάντα η μόνιμη δικαιολογία από αυτούς που κατηγορούνται τώρα. «Θυμηθείτε τι κάνατε εσείς, όταν είχατε την εξουσία στα χέρια σας».

Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην πολιτική. Η κάθε κυβέρνηση αντικρούει την αντιπολίτευση, τονίζοντας αυτά που είχε κάνει όταν αποφάσιζε εκείνη για το μέλλον της χώρας. Η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου στο αποκορύφωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή