ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον που βρέθηκαν πρόσφατα στο Βερολίνο είχαν κλαπεί το 2006 αναμφίβολα από τον πρώην σοφέρ της Γιόκο 'Ονο, ο οποίος κρύβεται στην Τουρκία, έκανε γνωστό η αστυνομία στο Βερολίνο.

«Θεωρούμε ότι είναι αυτός που έκλεψε τα αντικείμενα», δήλωσε η εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας του Βερολίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Τον περασμένο Ιούλιο, 86 αντικείμενα, ανάμεσά τους προσωπικά ημερολόγια, δύο ζευγάρια γυαλιά, ένα σημειωματάριο και μια ταμπακιέρα του πρώην Σκαθαριού, κατασχέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο άνθρωπος που φέρεται να έκανε την κλοπή, ο Κοράλ Καρσάν, ήταν ο προσωπικός οδηγός της χήρας του τραγουδιστή μεταξύ 1995 και 2006, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το 2006 η 'Ονο έπεσε θύμα ληστείας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας εκλάπησαν διάφορα αντικείμενα του Λένον.

Τα αντικείμενα αυτά μεταφέρθηκαν αρχικά μέσω Τουρκίας πριν προωθηθούν στο Βερολίνο "πιθανόν το 2013 ή το 2014", ανέφερε η γενική εισαγγελέας του Βερολίνου Σουζάν Βέτλι.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε έναν 58χρονο, Γερμανό με τουρκική καταγωγή,  ως ύποπτο ότι κρύβει κλεμμένα προσωπικά είδη του Λένον.

Μάλιστα, προσωπικά αντικείμενα του Λένον βρέθηκαν και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σχέση μεταξύ του συλληφθέντα και του πρώην σοφέρ.

Το 2007, ο Καρσάν είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ σε φυλάκιση 60 ημερών για άλλη υπόθεση, συγκεκριμένα γιατί προσπάθησε να αποσπάσει με εκβιασμό χιλιάδες ευρώ από τη Γιόκο Ονο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Θρυλική μορφή των Beatles μαζί με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Λένον έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός ψυχικά διαταραγμένου θαυμαστή του στη Νέα Υόρκη το 1980.

Ένα από τα δερμάτινα σακάκια του πωλήθηκε αντί 10.400 στερλινών (11.700 ευρώ) σε δημοπρασία στη Βρετανία τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ