Το 2019 τα ρωσικά S400 στην Τουρκία

Το 2019 τα ρωσικά S400 στην Τουρκία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας πραγματοποιεί σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την στρατηγική που ακολουθεί η χώρα του στο πεδίο της άμυνας. Ο Νουρεττίν Τζανίκλι δίνει για πρώτη φορά δημοσίως ημερομηνία για την τελική παράδοση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στην χώρα του.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, ο κ. Τσαβίκλι ανακοινώνει ότι η παράδοση της πρώτης παρτίδας του ρωσικού αεροπορικού αμυντικού συστήματος, τύπου S400 θα λάβει χώρα το 2019.

Ο κ. Τζανίκλι δηλώνει το εξής: «Υπογράφηκε σύμφωνο με την Ρωσία για την προμήθεια των συστημάτων S400. Το ένα σύστημα S400 θα αποκτηθεί επιλεκτικά. Συνολικά, στα πλαίσια της συμφωνίας θα αποκτηθούν δυο συστήματα S400».

Ο κ. Τζανίκλι αναφέρεται και στο πρόσφατο σκάνδαλο που δημιούργησε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Πριν από λίγες ημέρες, σε νατοϊκή άσκηση στην Νορβηγία, φωτογραφίες του Ατατούρκ και του Τούρκου Προέδρου είχαν τοποθετηθεί στο εχθρικό στρατόπεδο. Η Τουρκία αντιδρώντας σε αυτήν τηβν εξέλιξη είχε αποσύρει την συμμετοχή της από την άσκηση. Σχετικά με αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Τζανίκλι δηλώνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη αυτήν την χειρονομία του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τζανίκλι αναφέρεται και στις εξελίξεις που αφορούν το βόρειο κομμάτι της Συρίας. Ο ίδιος αναφέρει τα εξής: «Όπου υπάρχει το PKK/YPG υπάρχει απειλή. Θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα μας που προέρχεται από το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο κ. Τζανίκλι αναφέρεται και στις εξελίξεις στον τουρκικό στρατό στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Δηλώνει ότι μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από τον στρατό 8750 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή