Εκτακτη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πλημμύρες στην Ελλάδα

Εκτακτη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πλημμύρες στην Ελλάδα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη (23 Νοεμβρίου) στην επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα και την ανάγκη να κινητοποιηθούν άμεσα τα ευρωπαϊκά κονδύλια βοήθειας. 

Η συζήτηση προστέθηκε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής. 

Η πρόεδρός της επιτροπής, Ισκρα Μιχαήλοβα δήλωσε σήμερα ότι η επιτροπή έχει επίσης ζητήσει να προστεθεί το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη σύνοδο ολομέλειας στις 29-30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι αυτοψίες που έχουν διενεργηθεί στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα ανέρχονται στις 1725 βάση των οποίων συνολικά 1303 κτίρια έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, 971 κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσια κτίρια και αποθήκες) στο  Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και 332 κτίρια στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή