Βρυξέλλες: Τριμερής συνάντηση για τους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια

Βρυξέλλες: Τριμερής συνάντηση για τους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παρόλο που το θέμα των ασφυχτικών ελέγχων που εξελίσσονται σε επιβάτες που προσγειώνονται σε γερμανικά αεροδρόμια από ελληνικά αεροδρόμια έχει πάρει μεγάλη έκταση σε Αθήνα αλλά και Βερολίνο, στις Βρυξέλλες προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Εκπρόσωπος της Επιτροπής έλεγε στην «Κ» ότι στην τριμερή συνάντηση που εξελίχθηκε σήμερα μεταξύ εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας για την επίλυση του θέματος και συνεχιζόταν ως αργά ο βράδυ δεν συμμετείχαν υψηλά ιστάμενοι. 

Ενδεικτικό επίσης της στάσης της Επιτροπής είναι ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου.

Το βασικό θέμα που τέθηκε στην τριμερή συνάντηση από την  Ελλάδα είναι πως θα περιορίσουν οι Γερμανοί τους ελέγχους ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των επιβατών και καθυστερήσεις αλλά και να επιστρέψει ο προηγούμενος τρόπος ελέγχου που γινόταν μέχρι πρόσφατα από αστυνομικούς στην έξοδο από το αεροπλάνο και όχι σε ειδικό χώρο εκτός Σένγκεν.

Από την άλλη,  το βασικό θέμα που έθεσε η Γερμανία είναι η αλλαγή των ελληνικών ταυτοτήτων σε ψηφιακών αλλά και να αυξήσει η ελληνική κυβέρνηση τους συνοριακούς ελέγχους ώστε να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες διαρροές.

Στις Βρυξέλλες τονίζουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, Αθήνα και Ε. Επιτροπή γνώριζαν πως η Γερμανία επρόκειτο να αυξήσει άμεσα  τους ελέγχους. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν σε πόσο μεγάλο βαθμό αυτό θα γινόταν. Συγχρόνως εντυπωσιασμένοι έχουν μείνει στην Βελγική πρώτευσα από τους χαμηλούς τόνους που κράτησε η Αθήνα για το θέμα.

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορούν να βασίζονται στον  υπουργό Μετανάστευσης κ. Μουζάλα για να περιορίσει τις παράνομες εξόδους από την χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή