Πρόγευμα εργασίας Μακρόν – Τσίπρα στο Παρίσι

Πρόγευμα εργασίας Μακρόν – Τσίπρα στο Παρίσι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει αύριο στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς, έπειτα από τις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, κανονίστηκε η μεταξύ τους συνάντηση.

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να γευματίσει με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων, σε μια συνέχεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Γαλλίας κατά την επίσκεψη του κ. Μακρόν στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και είχε συζητήσει μαζί τους την κυβερνητική πρόθεση για διευκόλυνση της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας.

Στο σημερινό γεύμα αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των Suez, Philip Morris Frence, Nestle, Airbus, L’oreal, Societe Generale, Morgan Stanley, Black Rock, HSBC France και άλλων εταιρειών. Επιπλέον, αναμένεται να συμμετέχουν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας. Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη γαλλική πρωτεύουσα θα αρχίσει με πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale, η επιτροπή της οποίας αποφάσισε τη βράβευσή του με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους. Ο πρωθυπουργός θα βραβευθεί, επίσης, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

Αιχμές Τσακαλώτου

«Θεωρώ ότι κι εγώ θα ήμουν πολύ καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά γιατί ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω “ego μασάζ” σε διάφορους», ανέφερε ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος κατά την παρουσίαση βιβλίου της κ. Νίκης Λυμπεράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή