«Μπλέξαν οι γραμμές» σε ΔΗΣΥ – Ποτάμι κατά τη διάσκεψη των προέδρων

«Μπλέξαν οι γραμμές» σε ΔΗΣΥ – Ποτάμι κατά τη διάσκεψη των προέδρων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων, ούτε αποτελεί κάποιο μείζον θέμα». Με αυτό το λακωνικό σχόλιο, αρμόδιες πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αντέκρουαν τις εντυπώσεις που πήγαν προσωρινά να δημιουργηθούν από τη διαφορετική στάση των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων με θέμα την αναβολή της συζήτησης μετά την επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεγκέρογλου (ΔΗΣΥ) αποχώρησε εκφράζοντας ενστάσεις για την τακτική της συγκυβέρνησης, ενώ ο κ. Δανέλλης από το Ποτάμι υπερψήφισε την αναβολή, όπως έπραξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ακολούθησαν διαρροές που έλεγαν πως η ΔΗΣΥ «άδειασε» τον κ. Λοβέρδο, προκαλώντας τελικά τη μήνιν του κ. Κεγκέρογλου, που με δήλωση λίγο αργότερα σχολίασε σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος πως είναι «εντελώς ανυπόστατα και προβοκατόρικα τα όσα διαρρέονται σχετικά με την τοποθέτησή μου στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, όπου υποστήριξα ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου εγγράφων με χαρακτηρισμό απόρρητο, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν».

Πηγές τόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη όσο και από τη Σεβαστουπόλεως τόνιζαν πως η διαφορετική στάση των εκπροσώπων είναι ήσσονος σημασίας και δεν αποτελεί σημαντικό ζήτημα. Για του λόγου το αληθές, συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης σημείωναν πως όλο το προηγούμενο διάστημα το «θέμα Καμμένου» ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα του κόμματος και θεωρούν αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ενωση Κεντρώων, ζητώντας από τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο να προσκομίσει στοιχεία για το πώς και με ποια έγγραφα επρόκειτο να γίνει η πώληση στη Σαουδική Αραβία. «Αν δεν προσκομιστούν στοιχεία, θα έχουμε και πάλι φωνασκίες μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και θα αιωρείται η υποψία για παρουσία μεσαζόντων».

Για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας και της πώλησης αμυντικού υλικού θέση πήρε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «δεν χρειάζεται σχολιασμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή