Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλος αστέρας του διεθνούς λυρικού θεάτρου, ο διάσημος Ρώσος βαρύτονος Ντμίτρι Χβοροστόφσκι (φωτ.) απεβίωσε χθες σε ηλικία μόλις 55 ετών. Το 2015 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο αλλά, παρά την ασθένειά του, είχε επανακάμψει το 2017 και είχε κάνει θριαμβευτικές εμφανίσεις σε ρεσιτάλ. Ηταν από τις πιο σημαντικές φωνές στην κατηγορία του παγκοσμίως και δημοφιλής σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου. Η δισκογραφία του υπήρξε εκτενής και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του.

(…) «Υπερόπτη» και «αδιάφορο» αναφορικά με τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ χαρακτήρισε τον Νικ Κέιβ ο μπασίστας των Πινκ Φλόιντ Ρότζερ Ουότερς (φωτ.), μετά την απόφαση των Bad Seeds να δώσουν δύο συναυλίες στο Τελ Αβίβ αγνοώντας την προτροπή του Μπράιαν Ινο, του Κεν Λόουτς και άλλων Βρετανών καλλιτεχνών να μποϊκοτάρουν τη χώρα. «Ο Νικ πιστεύει ότι πρόκειται για λογοκρισία της μουσικής του;», διερωτήθηκε ο Ουότερς, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του Κέιβ. «Συγγνώμη Νικ, με όλο τον σεβασμό, η μουσική σου δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα… Το θέμα εδώ δεν είναι η μουσική, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

(..) Ο Ντέιβιντ Κάσιντι (φωτ.) πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 67 ετών. Το είδωλο της ποπ μουσικής τη δεκαετία του ’70 και πρωταγωνιστής της αμερικανικής σειράς «Partridge Family» άφησε την τελευταία του πνοή στη Φλόριντα. Η αιτία του θανάτου του ήταν η ηπατική ανεπάρκεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή