Παρέμβαση Κυρ. Μητσοτάκη για την ασφάλεια

Παρέμβαση Κυρ. Μητσοτάκη για την ασφάλεια

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος αδειών για βαρυποινίτες τρομοκράτες από μια κυβέρνηση της Ν.Δ., την ενίσχυση και αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της Αστυνομίας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεών του από τον Στ. Κοντονή, αλλά και μια στρατηγική «καρότου και μαστιγίου» στο κέντρο της Αθήνας προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και ότι οι γνωστοί-άγνωστοι καλύπτονται επειδή «κάποιοι ενοχλούνται».

«Δεν είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στο καθεστώς των αδειών», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, όπως είπε αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα, «ένας άνθρωπος που έχει εν ψυχρώ δολοφονήσει, δεν έχει δείξει έμπρακτη μεταμέλεια και εξακολουθεί και σήμερα να είναι ντε φάκτο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών δεν μπορεί να είναι έξω από τη φυλακή». Προηγουμένως, από το βήμα του προσυνεδρίου της Ν.Δ. για την καθημερινότητα και την ασφάλεια που έγινε σε ξενοδοχείο της Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία, άφησε, ωστόσο, σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση «δεν την αφήνει ελεύθερη να βάλει σε τάξη το θέμα των Εξαρχείων», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει «ζήτημα κάλυψης ομάδων γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων και αντιεξουσιαστών από κάποιους που ενοχλούνται».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ζήτημα των Εξαρχείων δεν είναι μόνο θέμα καταστολής και ότι απαιτείται «πλατιά συμμαχία» κατοίκων, επιχειρήσεων και δήμου, ενώ αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κέντρο μίλησε για σχέδιο ανάπλασης με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στόχος, να αναβαθμιστεί η περιοχή γύρω από το μουσείο και «να δώσουμε την αίσθηση στους ανθρώπους του κέντρου ότι νοιαζόμαστε». «Χρειάζεται καρότο και μαστίγιο και πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας», τόνισε, ενώ επανέλαβε ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να «παραποιεί τα στοιχεία, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δει πώς θα κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Ν.Δ. αναφερόμενη στον προϋπολογισμό, με αφορμή την αποστροφή του Ευκλ. Τσακαλώτου «να μας πει η Ν.Δ. τι διαφορετικό θα έκανε». «Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης που πούλησαν ελπίδα με το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” έχουν το θράσος να ρωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι διαφορετικό θα έκανε», ανέφερε η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, καλώντας την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να ζητήσει συγγνώμη για τα «εγκληματικά λάθη» της κυβέρνησης. Η Ν.Δ., απαριθμώντας τα οικονομικά «επιτεύγματα» της κυβερνητικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων το κόστος της «περήφανης» διαπραγμάτευσης, τους υψηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων, την υπερφορολόγηση, εστίασε στο τι πράγματι θα έκανε, μιλώντας για εμπροσθοβαρή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και συμμάζεμα δαπανών. Μίλησε για μείωση ύψους 200 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που τις αύξησε κατά 876 εκατ. ευρώ το 2017, συγκράτηση δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο (αυξήθηκαν 521 εκατ. ευρώ το 2017) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή