Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Παντείου και Πανεπιστημίου Καΐρου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Παντείου και Πανεπιστημίου Καΐρου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δεσμούς μεταξύ δύο αδελφικών λαών, αλλά πάνω από όλα της φοιτητιώσας νεολαίας της Αιγύπτου και της Ελλάδας, ενισχύει πλέον δυναμικά με τις δράσεις του το Πάντειο πανεπιστήμιο Αθηνών με το Πανεπιστήμιο Καΐρου, μία συνεργασία που ήδη ξεκίνησε με την πρόσφατη επίσκεψη του αντιπρύτανη του ελληνικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος Νίκου Λέανδρου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, και ολοκληρώνεται με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Οι Αιγύπτιοι φοιτητές του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, το οποίο λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, υποδέχθηκαν θερμά τον ο αντιπρύτανη του Παντείου Νίκο Λέανδρο, ο οποίος συνοδευόταν από την καθηγήτρια Ματούλα Τομαρά – Σιδέρη, που έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια από τις μελέτες της για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Οι δύο Έλληνες πανεπιστημιακοί μίλησαν στους Αιγυπτίους φοιτητές για τη νέα πολιτιστική εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα, αλλά και τι έχει προσφέρει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που, μέσω του Παντείου Πανεπιστημίου μπορεί να προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus στους Αιγυπτίους φοιτητές. Έθεσαν τις βάσεις έτσι ώστε να επεκταθεί το εν λόγω πρόγραμμα σε Αιγυπτίους φοιτητές, δημιουργώντας μία από τις πρώτες σημαντικές γέφυρες γνώσεως και επικοινωνίας, μεταξύ Ευρώπης και αραβικού κόσμου, στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου με το πρόγραμμα Erasmus, που εφαρμόζεται και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Έτσι, το «πάντρεμα» των δύο πολιτισμών και κυρίως η συνεργασία μεταξύ των δύο ιστορικών ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έγινε και με τη σύναψη του Μνημονίου Κατανόησης, το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, ανταλλαγές επισκέψεων πανεπιστημιακών των δύο Πανεπιστημίων για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, συνεργασία σε επιστημονικές μεγάλες εκδηλώσεις και συμπόσια, ανταλλαγή επισκέψεων φοιτητών μεταξύ τους, στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα που υπάρχουν στις δύο χώρες και άλλα ζητήματα που προάγουν τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή