Σεβίλλη: Ο καρκίνος πίσω από την επική επιστροφή

Σεβίλλη: Ο καρκίνος πίσω από την επική επιστροφή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο ξεπερνούν τα συνηθισμένα και δείχνουν πώς λειτουργεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ιδιαιτέρως προ απροσδόκητων προβλημάτων. Οταν οι φίλαθλοι είδαν τη Σεβίλλη να ανατρέπει το 0-3 της Λίβερπουλ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις σε 3-3 για το Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να αναρωτήθηκαν τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο ο προπονητής των Ανδαλουσιανών και τους άλλαξε τη σκέψη.

Η τραγική απάντηση στο ερώτημα έγινε χθες γνωστή από τον ισπανικό Τύπο και είναι ότι ο Αργεντινός τεχνικός Εδουάρδο Μπερίσο αποκάλυψε στους παίκτες του πως πάσχει από καρκίνο. Η Σεβίλλη επιβεβαίωσε χθες ότι ο 48χρονος προπονητής έχει εμφανίσει αδενοκαρκίνωμα στον προστάτη. Θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και εντός των ερχόμενων ημερών θα αποφασίσουν οι γιατροί πώς θα αντιμετωπιστεί.

Αμέσως μετά το ματς και μερικές ώρες πριν δημοσιευθεί το θέμα, ο Εβερ Μπανέγα της Σεβίλλης δήλωσε ότι «βγήκαμε στο β΄ ημίχρονο για να παίξουμε για τον κόσμο μας, αλλά και για τον προπονητή μας, που ανέτρεψε την κατάστασή μας. Είμαστε μαζί του όσο πάει».

Μη γνωρίζοντας κάτι, ο τεχνικός της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ είχε πει μετά την αναμέτρηση ότι αυτό που οι παίκτες του έπαιξαν στο β΄ ημίχρονο δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ισως διαδραμάτισε και αυτό τον ρόλο του, αλλά προφανώς η ορμή των Σεβιγιάνων θα ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί.

Για τον ΑΠΟΕΛ η συντριβή με 0-6 στη Λευκωσία από τη Ρεάλ δεν σήμαινε και πολλά πράγματα, αφού σε 13 βράδια θα πάει στο βόρειο Λονδίνο, μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του που ζουν εκεί, να διεκδικήσει στο ματς με την Τότεναμ την τρίτη θέση από την ισόβαθμη Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα παίζει στο Μπερναμπέου.

Αντιθέτως, για τη Ρεάλ η νίκη στην Κύπρο όχι μόνον επικύρωσε την πρόκρισή της, αλλά επέτρεψε στους Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο να… ξεμπουκώσουν, σκοράροντας από δύο γκολ ο καθένας. Μπελάδες όμως προμηνύονται για τον Ντάνι Καρμπαχάλ, που πήρε επίτηδες κίτρινη κάρτα στη Λευκωσία, όπως έγινε στο ίδιο γήπεδο στον αγώνα Κύπρου – Ελλάδας με τον Κώστα Μανωλά, και απειλείται τώρα με ποινή έως δύο αγωνιστικών. Η παρουσία της Ρεάλ, και ίσως και των Μπάγερν και Γιουβέντους, στο γκρουπ των «μη ισχυρών» στην κλήρωση της 11ης Δεκεμβρίου για τη φάση των «16» καθιστά μάλλον επικίνδυνο να τερματίσει κανείς πρώτος στον όμιλό του, την ώρα που ομάδες όπως η Τότεναμ και η Μπεσίκτας μπαίνουν οριστικά στους «ισχυρούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή