ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα ευρωβουλευτές υπέρ Γεωργίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δώδεκα ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών, Jean Arthuis και ο Γάλλος πολιτικός, Thierry Cornillet, κατέθεσαν ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Nouvel Observateur».

Πρόκειται για έναν στατιστικολόγο, όπως αναφέρει το άρθρο, «ο οποίος διώκεται στην Ελλάδα καθώς δημοσίευσε τα πραγματικά μεγέθη του ελλείμματος το 2009».

Οι ευρωβουλευτές που προέρχονται από τις παρατάξεις των Φιλελευθέρων, των Συντηρητικών, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων ζητούν από την Κομισιόν να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης στο πρόγραμμα στήριξης, την εύθραστη ανάκαμψη της Ελλάδας, την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος αλλά και την αξιοπιστία των στατιστικών.

«Θεωρεί ενδεχομένως η Επιτροπή ότι η υπόθεση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με το πνεύμα των Συνθηκών και τους κανόνες διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη»; είναι το ερώτημα που θέτουν οι ευρωβουλευτές.

Το δημοσίευμα σημειώνει τέλος ότι η απάντηση από την Κομισιόν θα έρθει σε χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε εβδομάδων.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ