Βόλεϊ: Με το δεξί άρχισε την ευρωπαϊκή πορεία του ο Ολυμπιακός

Βόλεϊ: Με το δεξί άρχισε την ευρωπαϊκή πορεία του ο Ολυμπιακός

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», με κορυφαίο τον Μίκο Οϊβάνεν (13/14 επ., 93%), νίκησαν με 3-0 σετ (25-23, 25-14, 25-18, σε 76΄) την Ινεγκόλ, στην Προύσα και βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα φάνηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Τουρκία με σκοπό να γυρίσει πίσω με «καθαρή» νίκη. Χωρίς να επηρεαστούν από τη φανατισμένη ατμόσφαιρα, οι «Πειραιώτες» ήταν εντυπωσιακοί σε επίθεση (69%), υπερείχαν στο μπλοκ (7-2) και είχαν 13 λιγότερα λάθη από τους Τούρκους. Του Ολυμπιακού οι πόντοι προήλθαν από τέσσερις άσους, 35 επιθέσεις, επτά μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και της Ινεγκόλ από πέντε άσους, 32 επιθέσεις, δύο μπλοκ και 16 λάθη των «ερυθρολεύκων».

«Ξέραμε ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ σε αυτή την έδρα, που έχει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Ο αντίπαλός μας έχει καλό σερβίς, καλή επίθεση, αλλά εμείς βρήκαμε τις απαντήσεις, πρεσάραμε και τακτικά μπλοκάραμε τους σημαντικούς παίκτες που έχουν στην επίθεση. Η αναμέτρηση αποτέλεσε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να ξεκινήσουμε στη διοργάνωση. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο επόμενος αγώνας, στο “Μελίνα Μερκούρη” δεν θα είναι εύκολος, αφού ο αντίπαλός μας δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα έρθει στον Πειραιά και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να μας νικήσει», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Η επόμενη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου (19.30). Για να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι» στην επόμενη φάση πρέπει να κατακτήσουν δύο σετ. Εάν πάρουν το «εισιτήριο», τότε θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική Τουρ, στις 6 και 13 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή