Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Στο Μιλάνο για μία νίκη ακόμη

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Στο Μιλάνο για μία νίκη ακόμη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε επίγνωση της άσχημης παράδοσης των δύο ηττών στα τρία τελευταία χρόνια, ενισχυμένη ψυχολογία και αυξημένη αυτοπεποίθηση από τις δύο νίκες της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά χωρίς τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη για 15ο συνολικά παιχνίδι, καθώς και τον Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός θα παίξει σήμερα (21.45) στο «Φόρουμ» του Μιλάνου, κόντρα στην Αρμάνι με στόχο να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη του σε εννέα αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του από το «πρέπει» της εκτός έδρας νίκης: «Ποτέ δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα… Βάζουμε στόχο να κάνουμε καλό παιχνίδι και ασφαλώς πάμε για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε. Αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε, ο καθένας στον ρόλο του και ως σύνολο σε άμυνα και επίθεση. Αν τα κάνουμε αυτά, σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα. Εκτός κι αν ο αντίπαλός σου είναι καλύτερος από σένα».

Για την Αρμάνι (3 νίκες – 5 ήττες), ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε την επικινδυνότητά της: «Διαθέτει πολύ καλές μονάδες, που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να σε «σκοτώσουν». Ειδικά στην έδρα της τρέχει, προσπαθεί να βάλει το εύκολο καλάθι και παίζει πολύ το πικ εν ρολ. Πρέπει να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού». To σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: Ζαλγκίρις – Εφές, Μπάμπεργκ – Βαλένθια, Ερ. Αστέρας -Μπασκόνια.

Μπαχ για Ευρωλίγκα

Σαφή θέση έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, υπέρ της FIBA για τη διαμάχη με την αλαζονική Ευρωλίγκα στο θέμα των προκριματικών αγώνων του Μουντομπάσκετ, πήρε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι δηλώσεις του Μπαχ επαναλαμβάνουν τις ελληνικές θέσεις που είχε η FIBA Europe στην οκταετία 2002-2010 για την απαραίτητη υπεράσπιση των κοινωνικών αξιών του αθλητισμού, με κυρίαρχο εκφραστή τους, τις εθνικές ομάδες των χωρών και δη των ευρωπαϊκών.

«Ελπίζω ότι δεν θα χάσουμε την προσοχή μας στον πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο που παίζει ο αθλητισμός, εξισορροπώντας τα πάντα με τις εμπορικές αθλητικές εταιρείες. Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για συγκεκριμένες ερμηνείες που γίνονται στην ευρωπαϊκή συνθήκη και στο περιβάλλον ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σχετικά με τα σπορ. Αν βλέπουμε τα πάντα στην Ευρώπη μέσα από μια επιχειρηματική λογική, οι κοινωνικές αξίες του αθλητισμού θα χαθούν» δήλωσε ο Μπαχ και ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς να συντηρήσουν το μοντέλο του αθλητισμού της Γηραιάς Ηπείρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή