Επιβεβαιώνει η Αγκυρα την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Επιβεβαιώνει η Αγκυρα την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα κάνει σε δημοσίευμά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Anadolu».

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε το ταξίδι Ερντογάν, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ο κ. Τσαβούσογλου.

Σημείωσε δε ότι «ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη».

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στη Διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τη διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά αγαθών, το δεύτερο τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.

Η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι η πρώτη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα από το 1952, όταν τη χώρα επισκέφτηκε ο τρίτος πρόεδρος της Τουρκίας, Τζελάλ Μπαγιάρ.

Ο κ. Ερντογάν έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν τη χώρα μας με την ιδιότητα ωστόσο του πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή