Βούτσης προς ΝΔ «επί προσωπικού»

Βούτσης προς ΝΔ «επί προσωπικού»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια άλλη στιγμή θα τα πούμε και επί προσωπικού, είπε για τον κ. Μητσοτάκη μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο κ. Ν. Βούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της οποίας ο Πρόεδρος της Βουλής κατηγορείται ότι ήγειρε εμπόδια στην δυνατότητα βουλευτών να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που έφερε μέσω ειδικής διαδικασίας και χωρίς δημοσίοποίησή τους ο κ. α. Λοβέρδος.

Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πάρει το θάρρος, συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, και «δείχνοντας» ουσιαστικά την διαδικασία υποβολής προτάσεως μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, σημείωσε: «Υπάρχουν κατά τον Κανονισμό και κατά το Σύνταγμα διαδικασίες».

Ο κ. Βούτσης αφού υπενθύμισε ότι χθες, στην Διάσκεψη των Προέδρων υπήρξε χειρισμός (παράδοση των εγγράφων σε κλειστό φάκελο στη ΓΓ της Κυβέρνησης) μετά από πρότασή του, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία και με ευρεία –όπως είπε- συνεννόηση, αιτιολόγησε εκ νέου τις επιλογές του:

«Είναι ακατανόητη και προκλητική η ανακοίνωση της ΝΔ σε βάρος του προσώπου μου, με καθυστέρηση 24 ωρών και ενώ χθες έγινε Διάσκεψη των Προέδρων, όπου με μεγάλη πλειοψηφία, επ’ αυτού του θέματος υπήρχε ευρύτατη συνεννόηση.

Είναι προφανές» συνέχισε, «ότι δεν μιλάμε για απόρρητα που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα, όπως κατά καιρούς γίνονται με δικογραφίες, ούτε για προσωπικά δεδομένα που αφορούν σε λίστες καταθετών εξωτερικού. Πρόκειται για νομοθετικό πλαίσιο από το 2005 και τη σαφέστατη εφαρμογή του για έγγραφα κυβερνητικά. Είναι σαφέστατη η νομοθεσία, σαφέστατα όλα. Υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας κλπ. Ηταν κάτι απολύτως σαφές για όλους μας, χθες στην Διάσκεψη των Προέδρων». Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Βούτσης σημείωσε:

«Η διάθεση που είχα είναι να μην εμπλακεί η Βουλή, να μην γίνουν στον Τύπου «φέιγ βολάν» τα απόρρητα έγγραφα. Η Βουλή έμεινε έξω από αυτό, με τη συνέργεια όλων μας. Πρώτα με απόφαση προεδρεύοντος σε συνεδρίαση (ενν. τον κ. Νικ.Κακλαμάνη), συνεδρίαση η οποία αφορούσε άσχετο θέμα. Με την εμπειρία του πολύ σωστά ο προεδρεύων τα έβαλε σε φάκελο. Κι εμείς στην Διάσκεψη τα επιστρέψαμε εκεί που ανήκαν, στην κυβέρνηση».

Επανερχόμενος στην πτυχή της αντιπαράθεσής του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι είναι η δεύτερη φορά που δέχεται προσωπική επίθεση. (Σ.σ. Ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει την «πρώτη φορά», αλλά εκτιμάται ότι έκανε λόγο για την πρόσφατη αναφορά του κ. Μητσοτάκη, από του βήματος της Βουλής, στην επιλογή του κ. Βούτση να ζητήσει την απελευθέρωση των μελών του Ρουβίκωνα που είχαν εισβάλει στο προαύλιο του Κοινοβουλίου):

«Ανακοινώσεις διά του Τύπου είναι απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και προκλητικές. Θεωρούσα, και θεωρώ ακόμα, ότι η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα. Αν θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο με ακατάληπτες προσωπικές ανακοινώσεις, θα έχουν την πλήρη ευθύνη». Για να καταλήξει: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή την επίθεση, δεν μπορώ να την ερμηνεύσω, και δεν μου επιτρέπω να την ερμηνεύσω. Παρακαλώ κρατήστε το αυτό».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή