Brexit: Συναντήσεις Μέι με Τουσκ και Γιούνκερ για λύση στο διαπραγματευτικό αδιέξοδο

Brexit: Συναντήσεις Μέι με Τουσκ και Γιούνκερ για λύση στο διαπραγματευτικό αδιέξοδο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν πως η Μέι θα κάνει νέες προτάσεις, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και να επέλθει συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση το 2019. Επιπλέον, προσθέτουν πως η βρετανική πρόταση πρέπει να υποβληθεί γύρω στις 4 Δεκεμβρίου, ώστε κατά τη σύνοδο κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να μπορέσουν να εγκρίνουν το πέρασμα στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτές και οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.

Την Παρασκευή, η Μέι θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο αυτού που αξιωματούχοι της ΕΕ περιγράφουν ως προσπάθεια να συμφωνηθεί η «χορογραφία» μιας συμφωνίας τον Δεκέμβριο.

Επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσουν για το Brexit αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων. «Όλοι μιλάνε με όλους, ήδη, σε όλα τα επίπεδα», είπε. Δεν ήταν διαθέσιμο άμεσα κάποιο σχόλιο από το γραφείο της Μέι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή