Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πέρασε με Μακ Λιν από το Μιλάνο

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Πέρασε με Μακ Λιν από το Μιλάνο

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπική «εκδίκηση» από την Αρμάνι πήρε ο πρώην παίκτης της, Τζαμέλ Μακ Λιν, «υπογράφοντας» την έβδομη νίκη (85-86) του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, σε δύο καίριες φάσεις επίθεσης και άμυνας. Ο Αμερικανός σέντερ με έμμεσο τρίποντο (καλάθι και μία βολή) σημείωσε το 85-86 στα 46΄΄ και έμελλε να είναι το τελικό σκορ, χάρις στο κόψιμο της μπάλας που έκανε ο ίδιος στον συμπατριώτη του Θίοντορ (στα 30΄΄) και σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα του Παπανικολάου στον Τζέρελς (στα 5΄΄). Τρίτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟ, και διατήρηση στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

O Oλυμπιακός χρειάσθηκε το πρώτο δεκάλεπτο (21-17) για να… διαβάσει την τακτική της Αρμάνι και δεν ήταν επιμελής στα αμυντικά καθήκοντά του, όπως συνέβη και στη δεύτερη περίοδο (42-46), αλλά ανέκτησε και διατήρησε το προβάδισμα του σκορ από την επιθετική δραστηριότητα των Στρέλιενεκς και Ρόμπερτς που σημείωσαν συνολικά 24 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, απώλεσαν τη βοήθεια του Μιλουντίνοφ που χρεώθηκε με 3 φάουλ, τα οποία έγιναν τέσσερα σε ισάριθμα, μόλις, λεπτά συμμετοχής! Τα δέκα επιθετικά ριμπάουντ της Αρμάνι, μέχρι το 20΄, της πρόσφεραν τη δυνατότητα να μη χάσει την ισορροπία στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά στο 3ο δεκάλεπτο η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε από τον αντικαταστάτη του Μιλουντίνοφ, Μακ Λιν.

O Aμερικανός είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και ήταν ο τρίτος «πυλώνας» της επίθεσης του Ολυμπιακού απέναντι στους Μίτσοφ και Κάλιενιτς, που διατήρησαν την ανταγωνιστικότητα της Αρμάνι όταν η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους (51-59 στο 27΄), ενώ προσπέρασαν με 72-71, έξι λεπτά πριν από τη λήξη.

ΑΡΜΑΝΙ: Μίτσοφ 15 (1), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρζέφσκι 7, Τσιντσιαρίνι, Εμ Μπαΐε 3, Θίοντορ 20 (2), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Γκουντάιτις 19.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 22, Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοβ, Στρέλνικς 14 (2), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς 18 (3), Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον 4.

Ωρα Παναθηναϊκού

Οι χαρακτηρισμοί του «αυτοκράτορα» Παναθηναϊκού των έξι ευρωπαϊκών τίτλων και της «βασίλισσας» Ρεάλ Μαδρίτης των εννέα «στεμμάτων» παραπέμπει σε μονομαχία… μοναρχικών καθεστώτων, αλλά το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (21.00) δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα παραδοσιακό ντέρμπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με μεγάλη προϊστορία. Οι «πράσινοι» και οι Μαδριλένοι είναι ισόβαθμοι (5 νίκες-3 ήττες) και η νίκη θα δώσει προβάδισμα για την αναρρίχηση στην πρώτη τετράδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ –που θα έχει στη διάθεσή του τον Γκέμπριελ– ήταν σαφής για τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς του Παναθηναϊκού Superfoods: «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ποιότητα να σκοράρει, ακόμη κι αν παίξεις πολύ καλά άμυνα απέναντί της. Θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να νικήσουμε». Η Ρεάλ θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο στη σύνθεσή της, τον πανύψηλο σέντερ Ουόλτερ Ταβάρες (2.20) από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος αντικατέστησε τον Αμερικανό Ράντολφ.

«Εχει φοβερό μέγεθος, παίρνει καλές θέσεις στην επίθεση, έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και στην άμυνα ξέρει να προστατεύσει καλά τη ρακέτα. Εχει ποιότητα και θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε ο Πασκουάλ, ενώ ο δεύτερος «πονοκέφαλός» του είναι η αντιμετώπιση του Σλοβένου πρωταθλητή Ευρώπης, Λούκα Ντόντσιτς: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης! Ενα φαινόμενο. Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

• To πανόραμα της 9ης αγωνιστικής: Ζαλγκίρις-Εφές 91-83, Μπάμπεργκ-Βαλένθια 83-82, Ερ. Αστέρας-Μπασκόνια 81-85, Μπαρτσελόνα-Μακάμπι 89-67, Σήμερα: Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε-Χίμκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή