Γιουρόπα Λιγκ: Εχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Εχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, γεμάτο ένταση, πάθος και ανατροπή, ΑΕΚ και Ριέκα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο ΟΑΚΑ, υπό το βλέμμα 25.000 θεατών, με την Ενωση να χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στη Βιέννη εναντίον της Αούστρια, για να περάσει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο και συγκινητική στο δεύτερο, έχοντας και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για την ΑΕΚ, και το 1-2, που ήταν το αποτέλεσμα ύστερα από 45 λεπτά αγώνα, περισσότερο αδικεί τη Ριέκα και λιγότερο την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 20ό λεπτό, οι Κροάτες είχαν τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ (συμπεριλαμβανομένων και δύο δοκαριών). Η Ριέκα προηγήθηκε με δύο γκολ του Γκοργκόν. Το ένα με κοντινή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ στο 8΄ και το δεύτερο με εύστοχο τετ α τετ και ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 26΄. Σκιά του εαυτού του ήταν ο Τσιγκρίνσκι, ενώ το σχήμα 4-4-2 που χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ μπέρδεψε την Ενωση. Η ΑΕΚ έδειξε κάποια σημάδια ζωής με την είσοδο του Λιβάγια αντί του αρνητικού Γκάλο στο 30ό λεπτό, ενώ στο 36’ δεν της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Αραούχο. Η Ριέκα είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά ο Γκαβράνοβιτς καθυστέρησε και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη στο 40΄. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η Ενωση μείωσε με κοντινή προβολή του Αραούχο έπειτα από σέντρα του Μπακάκη και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τρομερή αυτοπεποίθηση για την ισοφάριση. Πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και γκολ ισοφάρισης από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 55΄, που εκμεταλλεύτηκε λανθασμένη έξοδο του Πρσάλκο, βρίσκοντας δίχτυα με κεφαλιά. Αμέσως μετά το γκολ, η ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο επιθετική και σκόραρε με τον Αραούχο, αλλά ο διαιτητής Γκεστράνιους ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα για σπρώξιμο του Αργεντινού στον Ελέζ, στερώντας σε εκείνο το σημείο την ολική ανατροπή. Η ΑΕΚ έχασε κι άλλες φάσεις για γκολ μέχρι το 70΄ με τετ α τετ του Λιβάγια και ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Στο 89ο λεπτό, ο Αραούχο άγγιξε το 3-2, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από σουτ από τη μικρή περιοχή.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68΄ Kονέ), Γκάλο (30΄ Λιβάγια), Λόπες, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85΄ Πατίτο), Αραούχο.

ΡΙΕΚΑ: Πρσάλκο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (70΄) Κρεζβιτς, Γκαβράνοβιτς, Ελέζ, Γκοργκόν, Πάβισιτς, Μαλέζ, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μίλαν επικράτησε εύκολα με 5-1 της Αούστρια Βιέννης. Δύο γκολ πέτυχε ο Σίλβα, ισάριθμα ο Κουτρόνε και ένα ο Ροντρίγκες, ενώ οι αυστριακοί προηγήθηκαν με τον Μόνσχαϊν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή