«Χάος και σύγχυση από τον χειρισμό του Brexit»

«Χάος και σύγχυση από τον χειρισμό του Brexit»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Χαώδη» χαρακτηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον βρετανικό χειρισμό των διαπραγματεύσεων για το Brexit, σε έγγραφο της ιρλανδικής κυβέρνησης το οποίο διέρρευσε χθες στον Τύπο. Σε χθεσινή εκπομπή του, το ιρλανδικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο RTE αποκάλυψε λεπτομέρειες για το εμπιστευτικό έγγραφο που συγκεντρώνει εκθέσεις Ιρλανδών διπλωματών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μία από τις εκθέσεις εμφανίζει τον Τσέχο υφυπουργό Εξωτερικών Γιακούμπ Ντουρ να λέει: «Λυπάμαι τους Βρετανούς πρεσβευτές στην Ε.Ε., οι οποίοι πρέπει να μεταφέρουν σαφές μήνυμα εν μέσω πολιτικής αναταραχής στην πατρίδα τους». Αλλος Τσέχος αξιωματούχος φέρεται να χαρακτήρισε τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον «διόλου εντυπωσιακό».

Λετονοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι καταγράφονται να λένε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χαώδης πολιτική κατάσταση στην κυβέρνηση της Βρετανίας». Ακόμη και ο Βρετανός δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ιαν Φόρεστερ φέρεται να εξέφρασε τη θλίψη του για «το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο των πολιτικών στελεχών στο Ουεστμίνστερ».

«Δεν αφορούν ευρύ κοινό»

Από τη μεριά της, η ιρλανδική κυβέρνηση απέφυγε χθες να σχολιάσει τη διαρροή. «Κεντρικό μέρος των δραστηριοτήτων των πρεσβειών και αποστολών μας στο εξωτερικό είναι η εκπόνηση εκθέσεων για τις απόψεις των εταίρων μας. Οι τακτικές αυτές εκθέσεις αποτελούν εσωτερικά και διαβαθμισμένα έγγραφα και δεν αφορούν το ευρύ κοινό», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ιρλανδική κυβέρνηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή