Η πρόκριση είχε χαθεί ήδη στην πρεμιέρα

Η πρόκριση είχε χαθεί ήδη στην πρεμιέρα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μακρύ ευρωπαϊκό ταξίδι για τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, θα φθάσει στο τέλος του στις 5 Δεκεμβρίου, στον αγώνα με τη Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκη». Με την ήττα από τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν κάθε ελπίδα διεκδίκησης της 3ης θέσης που οδηγεί στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας μόλις ένα βαθμό έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά την τελευταία εξαετία που δεν θα συνεχίσουν χειμώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η αναμέτρηση με τη Γιουβέντους έχει σημασία για τους πρωταθλητές. Ενα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στη δύσκολη προσπάθεια για βελτίωση της θέσης της στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Παράλληλα, έτσι δεν θα κάνουν αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Την περίοδο 2006-07 είχαν συγκεντρώσει 3 βαθμούς, ενώ τη χειρότερη συγκομιδή στην Ελλάδα την κατέχουν ο Παναθηναϊκός (2 βαθμούς την περίοδο 2010-11) και η ΑΕΚ (2 βαθμούς τις σεζόν 1994-95 και 2003-04). Βεβαίως, εξαρχής ήταν δύσκολο το έργο της ομάδας του Πειραιά, από τη στιγμή κατά την οποία είχε κληρωθεί σε όμιλο με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Παράλληλα, ήταν και άτυχη, διότι στην κλήρωση του Αυγούστου για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «τράβηξε» τον πιο δύσκολο αντίπαλο από το τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, την ομάδα της Λισσαβώνας.

Στην πράξη φάνηκε υψηλό εμπόδιο. Τόσο στην πρεμιέρα των ομίλων όσο και στην Πορτογαλία, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει ούτε βαθμό από τον βασικό αντίπαλό του στην κούρσα διεκδίκησης της 3ης θέσης. Αν και ουσιαστικά η ήττα στην πρεμιέρα από τη Σπόρτινγκ με 3-2, ουσιαστικά καθόρισε το ευρωπαϊκό μέλλον των «ερυθρόλευκων». Και στη Λισσαβώνα όπου όφειλαν να πορευθούν στον μονόδρομο της νίκης, «πλήρωσαν» τις αδυναμίες τους στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού όπως και την έλλειψη συγκέντρωσης.

Με δηλώσεις του στον Τύπο της Πορτογαλίας, ο Ντιόγκο Φιγκέιρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα στη Λισσαβώνα: «Ηταν ένα περίπλοκο ματς. Θέλαμε τη νίκη για να κρατήσουμε το όνειρο της Ευρώπης και να συνεχίσουμε. Η Σπόρτινγκ ήταν πιο δυνατή και καλή από εμάς και της αξίζουν τα εύσημα. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας αλλά δεν πήραμε το αβαντάζ στο παιχνίδι. Η Σπόρτινγκ μας πίεσε και στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε».

Ο ακραίος Πορτογάλος μπακ έστρεψε αμέσως το βλέμμα του στις εγχώριες υποχρεώσεις και στην Κέρκυρα: «Στη δική μας ομάδα υπήρξαν γενικά πολλές αλλαγές, αλλά δουλεύουμε και προσπαθούμε. Εχουμε επανέλθει και ελπίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα να είμαστε ξανά πρώτοι στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή