Ν.Δ.: «Η υπόθεση δεν τελειώνει τη Δευτέρα»

Ν.Δ.: «Η υπόθεση δεν τελειώνει τη Δευτέρα»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά γενικευμένης σύρραξης εκτιμούν στην Πειραιώς ότι θα λάβει η συζήτηση της ερχόμενης Δευτέρας στη Βουλή. Η Ν.Δ. ούτως ή άλλως διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να κατεβάσει τους τόνους για το «σκάνδαλο Καμμένου» και ότι τη Δευτέρα δεν τελειώνει τίποτα. Την ίδια ώρα, στην Πειραιώς θεωρούν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να μην απαντήσει επί της ουσίας στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, θα προσφύγει σε μάχες εντυπώσεων που θα περιλαμβάνουν «λάσπη» και «συκοφαντίες».

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της κυβέρνησης», υπογράμμισε σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ν.Δ., θέτοντας εκ νέου το ερώτημα «τι, άραγε, έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες;».

Για την προετοιμασία ενόψει της συζήτησης της Δευτέρας, εξάλλου, χθες έγινε διευρυμένη σύσκεψη στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Σε αυτήν, υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ., συμμετείχαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Aδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Δένδιας. Εκτίμηση της Ν.Δ. είναι ότι ο κ. Τσίπρας για να βγει από τη δύσκολη θέση στη Βουλή, θα μιλήσει, όπως το έθετε στέλεχος της Ν.Δ., «για τα πάντα, πλην της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας». Και θεωρούν βέβαιο ότι θα επιδιώξει ξανά να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» συκοφάντησης και ότι είναι πολύ πιθανόν να «ξαναζεστάνει» ιστορίες για τα Paradise Papers, που έχουν απαντηθεί.

«Aλλο απόρρητο, άλλο κουκούλωμα», έλεγε αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας (ρ/σ ΘΕΜΑ) την υπόθεση «ύποπτη, θολή και σκανδαλώδη». Ο τομεάρχης Aμυνας της Ν.Δ. τόνισε ότι η Ν.Δ. θα αξιοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που της παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής και προανήγγειλε ότι το θέμα Καμμένου «δεν τελειώνει με τη συζήτηση της Δευτέρας». Επί δεκαεπτά μέρες η ελληνική κοινωνία –που έχει υποφέρει τα πάνδεινα– άκουγε για το πάρτι των εξοπλισμών, και έβλεπε έναν πρωθυπουργό να μένει σιωπηλός. «Ο κ. Τσίπρας δεν θα απαντήσει επί της ουσίας και θα προσπαθήσει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, δίνοντας ακόμα μια μάχη εντυπώσεων», κατέληξε.

Το μάθημα της Κύπρου

«Παράδειγμα προς μίμηση», χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νίκο Αναστασιάδη στη χθεσινή τους συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος, «ακολουθώντας μια αυστηρή πολιτική αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένη στον στόχο, οδηγήθηκε στην έξοδο από τα μνημόνια και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης». «Δυστυχώς, εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουμε πετύχει. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά μαθήματα από την κυπριακή εμπειρία, ώστε σύντομα, ελπίζω και για εμάς, να τελειώσει αυτή η περιπέτεια», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή