Ζουν περισσότερο όσοι έχουν σκύλο!

Ζουν περισσότερο όσοι έχουν σκύλο!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συντροφιά ενός κατοικίδιου ίσως τελικά είναι μια καλή επένδυση ζωής σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν αυξημένα τα επίπεδα υγείας και μακροζωίας γεγονός που οφείλεται στον τετράποδο φίλο τους.

Σύμφωνα με μια νέα  μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports στις 17 Νοεμβρίου, η ιδιοκτησία σκύλου συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.  Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με την υγεία 3,4 εκατομμυρίων Σουηδών, ηλικίας 40-80 ετών καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 36% στους ιδιοκτήτες σκύλων που ζουν μόνοι,  αλλά και κατά 15% σ' αυτούς με οικογένεια ή σύντροφο.

«Στον γενικό πληθυσμό (τόσο μονογονεϊκοί όσο και μη), οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες και κατά 23% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό θάνατο κατά τη διάρκεια των 12 ετών παρακολούθησης», σημειώνει ο επιδημιολόγος Tove Fall του Πανεπιστημίου της Ουψάλα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ζουν περισσότερο επειδή τα κατοικίδια ζώα παρέχουν ένα είδος κοινωνικής στήριξης και κίνητρο για τους ανθρώπους τους να είναι πιο δραστήριοι σωματικά. Ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες σκύλων βγήκαν περισσότερο και είχαν περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση από εκείνους χωρίς σκύλους. 

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή