Στο καθεστώς «fast track» δύο επενδύσεις 181,4 εκατ.

Στο καθεστώς «fast track» δύο επενδύσεις 181,4 εκατ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έγκριση της υπαγωγής δύο επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 181,4 εκατ. ευρώ στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης προχώρησε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), η οποία συνεδρίασε υπό τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Οι στρατηγικές επενδύσεις που εγκρίθηκαν είναι οι εξής:

• Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας με τον χαρακτήρα του VIP exclusive club στο νησί Σκορπιός, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία «Μυκήναι Α.Ε.».

• Κατασκευή δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς σταθερής τηλεφωνίας (Next Generation Access – NGΑ) σε περίπου 25 αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα από τη Vodafone Ελλάδας, προϋπολογισμού 61,4 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω επενδύσεις είχε προγραμματισθεί αρχικά να εγκριθούν σε συνεδρίαση της ΔΕΣΕ στις 4 Αυγούστου, κάτι όμως που τελικά δεν συνέβη, καθώς τότε εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον φάκελο μιας στρατηγικής επένδυσης που είχε εγκριθεί παλαιότερα. Μαζί με τις δύο αυτές επενδύσεις, έως σήμερα έχουν ενταχθεί στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης 15 έργα, όμως οι προβλεπόμενες διαδικασίες υλοποιούνται κανονικά για δέκα από αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 2,65 δισ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς, Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, Τουρισμού Ε. Κουντουρά, Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή